Etusivu

Bio

Helsingin Sanomat kutsuu häntä romanttiseksi taituriksi, Aamulehti ylistää hänen Beethoveniaan kokeneen mestarin tulkinnaksi, Rondo Classic luonnehtii hänen soundiaan romanttisen uljaaksi. Lähes yksimielisesti kriitikot ovat nimenneet hänet pianon runoilijaksi. Ossi Tannerin nousua Suomen kehutuimpiin ja ahkerimpiin kuuluvaksi konserttipianistiksi voi kutsua ilmiöksi, jollaista on Suomessa harvoin nähty.

Tanner on esiintynyt maamme parhaiden sinfoniaorkesterien kanssa jo ennen kuin hän voitti Tampereen pianokilpailun vuonna 2017. Hän on vieraillut Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Sinfonia Lahden, Oulu Sinfonian, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin, Vaasan kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina.
Kapellimestarinimet ulottuvat Sakari Oramosta Joshua Weilersteiniin, Nicholas Colloniin ja Eiji Oueen, Klaus Mäkelästä Hannu Lintuun, Susanna Mälkkiin, Tarmo Peltokoskeen sekä Jukka Untamalaan.

”Muutamia erityisiä esityksiä on jäänyt mieleen: Chopinin e-molli-konserton olen soittanut Klaus Mäkelän sekä Sakari Oramon johdolla. F-molli-konserton esitin Lahdessa Hannu Linnun kanssa. Gershwiniä soitin hiljattain RSO:n ylikapellimestari Collonin tahtiin. Hienoja kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä upeiden muusikoiden kanssa.”

Vuodesta 2021 Tanner on toiminut Helsingin Ritarihuoneella pidettävän Kamarikesä-festivaalin taiteellisena johtajana yhdessä Abel Puustisen ja Klaara Vasaran kanssa. Kolmikon aikakaudella festivaali on kasvattanut suosiotaan entisestään, jota todisti kesän 2023 ennätyksellinen lipunmyyntitulos.
”Perinteisen kamarimusiikkirepertoaarin ohella suunnittelemme rohkeasti uudenlaisia konserttikokonaisuuksia. Aikamme musiikin ohjelmoiminen konsertteihin on meille erittäin tärkeää. Kamarikesässä vierailee Suomen lupaavimmat nuoret muusikot, unohtamatta kansainvälisesti ansioituneita nuoria artisteja.”

Tanner on tehnyt suuren vaikutuksen mm. Turun, Naantalin ja Mäntän musiikkijuhlilla, PianoEspoo-festivaalilla, Kokkolan SyysKamarissa, Helsinki Seriösissä sekä Lahden Sibelius-festivaalilla. Hän on esiintynyt myös Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian kamarikonserteissa.

”Viime vuosien mieleenpainuvimpia konsertteja ovat olleet esiintyminen maailmankuulun Brentano-kvartetin ja Paavali Jumppasen kanssa PianoEspoossa, Helsinki Seriösin resitaali sellisti Arto Noraksen kanssa Sibelius-Akatemian konserttisalissa sekä Sibeliuksen Mustasukkaisuuden öitä -melodraaman esittäminen näyttelijä Kati Outisen, viulisti Otto Antikaisen ja sellisti Senja Rummukaisen kanssa Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tšaikovskin pianotrion soitin ensikerran Petri Aarnion ja Li-Wei Qinin kanssa Musiikkitalossa vuonna 2018 ja viimeksi Kamarikesässä kesällä 2023.”

Koronapandemialla oli vaikutuksensa. ”Harmikseni esiintyminen Sinfonia Lahden ja Dima Slobodenioukin kanssa peruttiin. Tilanteen helpotuttua pääsin Kyprokselle soittamaan soolo-ohjelman ja kesällä 2022 sain kunnian soittaa resitaalin Mäntän musiikkijuhlilla. Sooloresitaali on mielestäni pianistin kuninkuuslaji.”

Kuhmon Kamarimusiikissa Tanner soitti käytännössä kaikki teinivuosiensa kesät kohokohtana Beethovenin Appassionata-sonaatin täydelle Kuhmo-talolle vain 19-vuotiaana. Sinfonia Lahden residenssitaiteilijana vuonna 2018 hän mm. soitti yhden illan aikana sekä Chopinin pianokonserton että Brahmsin pianokvinteton.

”Residenssitaiteilijuus Lahdessa oli opettavainen kokemus nuorelle pianistille. Pääsin ensimmäistä kertaa suunnittelemaan konserttiohjelmia”.

”Kuhmosta on paljon lämpimiä muistoja teinivuosien varrelta. Voisi sanoa, että kamarimusiikki on minulle yhtä kuin Kuhmo — vaikea keksiä parempaa aikaa ja paikkaa viettää heinäkuuta kuin soittaen Kuhmossa.”

Viime vuosina Tanner on kantaesittänyt ikäistensä säveltäjien, mainittakoon säveltäjäniminä Touko Niemen, Robert Ruoholan, Joel Järventaustan ja Alexander Howardin teoksia. Tammikuussa 2023 Tanner ja Susanna Mälkki esittivät Ann-Elise Hannikaisen unohdetun pianokonserton Helsingin kaupunginorkesterin kanssa Helsingin Musiikkitalossa. Tannerin
toiveissa on esittää seuraavaksi Ilmari Hannikaisen konsertto.

Lohjalla huhtikuussa 2022 Tanner hyppäsi paikkaamaan Chopinin f-molli- pianokonserttoon vain muutaman tunnin varoajalla.

”Agenttini Minna Huuskonen soitti aamulla, että nyt on tilanne päällä. Lohjan orkesterin solisti oli sairastunut ja konsertit tänä- ja huomisiltana. Kaivoin nuotin kirjahyllystä ja noin tunnin ihmettelyn jälkeen soitin intendentille, että onnistuu! Konsertit sujuivat mainiosti ja toisen niistä uskalsin soittaa ulkoa ilman nuotteja! Toista kertaa en kyllä vastaavaan ehkä suostuisi…”

Lapsuutensa Yhdysvalloissa ja Belgiassa viettänyt Tanner aloitti pianonsoiton kuusivuotiaana Sirpa Heikkilän tunneilla, ja jo muutaman vuoden päästä hän soitti useita tunteja joka päivä ammattilaisuus mielessään. Silloin kun Tanner ei harjoitellut, hän kuunteli levyiltä romantiikan klassikkoteoksia, Schumannia, Chopinia, Rahmaninovia, Ravelia. Kun Tanner 14-vuotiaana tapasi Lang Langin Lontoossa kuultuaan sitä ennen tämän tulkinnan Beethovenin Keisarikonsertosta, hän todella ymmärsi, miksi piano kutsuu ääreensä yhä uudelleen.

Suomeen muutettuaan Tannerin taiteilijuus nousi uudelle tasolle. Hän aloitti opinnot Junio Kimasella, jonka johdolla hän sai omakätisen kosketuksen lapsuutensa ääniraitaan. Kimanen myös tutustutti Tannerin legendaariseen Konstantin Boginoon, jonka tunneilla hän kävi Pariisissa. Pariisin konservatoriossa (CNSMDP) Tannerin opettajana toimi professori Michel Dalberto.

Suuren vaikutuksen Tannerin taiteilijakuvaan ovat myös tehneet häntä Pianoakatemiassa mentoroinut Niklas Pokki sekä yksityistunteja antanut Paavali Jumppanen. Viime vuodet Tanner on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Erik. T. Tawaststjernan ja Matti Raekallion johdolla. Parhaillaan Tanner opiskelee Manhattan School of Musicissa Marc Silvermanin johdolla.

Mestarikurssiopetusta Tanner on saanut mm. Leif-Ove Andsnesilta, Boris Bermanilta, Robert Leviniltä, Piotr Palecznylta sekä Rena Shereshevskayalta.

”Vuodet Pariisin ja New Yorkin metropoleissa ovat opettaneet paljon. Olen inspiroitunut kokonaisvaltaisesti eri taiteenlajeista ja kokenut yhtä sun toista mieleenpainuvaa. Vuosien varrella olen esiintynyt yli kymmenessä Euroopan maassa, sekä Israelissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.”

Tanner on ansainnut maineen pianistina, jonka kosketus on yhtä aikaa painava mutta pehmeä, kirkas ja laulava, inspiroitunut ja mielikuvituksellinen – sanalla sanoen lyyrinen. Tämä ei ole mikään ihme, sillä sekä hänen pianistiset ihanteensa kuin elämänkatsomuskin nojaavat syvällisen flow-tilan saavuttamiseen, tulkintojen vapaamielisyyteen ja hetkeen tarttumiseen. Hänen esikuviaan ovatkin sellaiset pianistit kuin Vladimir Horowitz, Alfred Cortot, Arthur Rubinstein ja Daniil Trifonov – romantiikkaan erikoistuneet taiteilijat, joita yhdistää äärimmäinen herkkyys sekä voimakas eläytyminen.

Innoitusta soittoonsa Tanner etsii myös kuuntelemalla vanhoja ja historialliseksi nousseita jazz-levyjä mm. Keith Jarrettilta, Oscar Petersonilta ja Nat King Colelta. Laulajat Frank Sinatra ja George Trenet kuuluvat myös hänen suosikkeihinsa. Vapaa-aikanaan Tanner pelaa golfia, lukee romaaneja ja ahmii elokuvia valmistusvuodesta, kielestä ja genrestä riippumatta.

”Konsertoimisen ja opiskelemisen lisäksi olen viime vuosina ehtinyt Sibelius-Akatemian johtokuntaan opiskelijajäseneksi kaksivuotiskaudeksi ja myöskin Taideyliopiston ylioppilaskunnan vaaleilla valittuun edustajistoon. Kamarikesän suunnittelu on työllistänyt ympärivuotisesti. Tällä hetkellä aikaa ei jää opettamiseen, mutta se on ehdottomasti intohimoni soittamisen ja taiteellisen suunnittelun ohella.”

Tannerin uraa ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Martin Wegeliuksen muisto -säätiö, Pro Musica -säätiö, Thanks to Scandinavia Foundation, American Scandinavian Society, sekä Finlandia Foundation National.

Konsertit

2024

21.02.2024

Helsinki

G Livelab

Nuorten tulevaisuuden tähtien konsertti-ilta vie kuulijat musiikilliselle matkalle yli genrerajojen.
Iiro Rantalan tammikuussa 2020 lanseeraama rosteri on neljän vuoden aikana saattanut maailmalle jo muutaman suomalaislupauksen, ja lisää on tulossa.

 

Lavalle astelee seitsemän Apollo Artistia: sielukas laulaja Maja Mannila trioineen, Suomen kansallisoopperassa juuri debytoinut sopraano Minna-Leena Lahti, pianon runoilijaksi tituleerattu Ossi Tanner, fuusiojazzin suuri lupaus Peela, palkittu viulisti Tami Pohjola sekä viimeisimmät kiinnitykset baritoni Luke Terence Scott Skotlannista ja kapellimestarilupaus, pianistinakin menestynyt Mikael Loponen. G Livelabissa esiintyy myös agentuurin taiteellinen johtaja Iiro Rantala.

 

Nuoret taiteilijat tarjoilevat kattauksen parasta osaamistaan toisiaan säestäen ja kompaten. Illan juontaa itseoikeutetusti Iiro Rantala.

 

Konsertti on ikärajaton.

 

Apollo Artistit, established in 2020, is an agency for young talent across genres.

 

On stage, you'll find seven Apollo Artists: soulful singer Maja Mannila with her trio, soprano Minna-Leena Lahti, who recently made her debut at the Finnish National Opera, poetic pianist Ossi Tanner, fusion jazz's great promise Peela, award-winning violinist Tami Pohjola, and the latest additions, baritone Luke Terence Scott from Scotland, and promising conductor and pianist Mikael Loponen.

 

Iiro Rantala will also perform and serve as a host for the night.

 

The concert is open to all ages.

 

22.02.2024

Tampere

G Livelab

Nuorten tulevaisuuden tähtien konsertti-ilta vie kuulijat musiikilliselle matkalle yli genrerajojen.
Iiro Rantalan tammikuussa 2020 lanseeraama rosteri on neljän vuoden aikana saattanut maailmalle jo muutaman suomalaislupauksen, ja lisää on tulossa.

 

Lavalle astelee seitsemän Apollo Artistia: sielukas laulaja Maja Mannila trioineen, Suomen kansallisoopperassa juuri debytoinut sopraano Minna-Leena Lahti, pianon runoilijaksi tituleerattu Ossi Tanner, fuusiojazzin suuri lupaus Peela, palkittu viulisti Tami Pohjola sekä viimeisimmät kiinnitykset baritoni Luke Terence Scott Skotlannista ja kapellimestarilupaus, pianistinakin menestynyt Mikael Loponen. G Livelabissa esiintyy myös agentuurin taiteellinen johtaja Iiro Rantala.

 

Nuoret taiteilijat tarjoilevat kattauksen parasta osaamistaan toisiaan säestäen ja kompaten. Illan juontaa itseoikeutetusti Iiro Rantala.

 

Konsertti on ikärajaton.

 

Apollo Artistit, established in 2020, is an agency for young talent across genres.

 

On stage, you'll find seven Apollo Artists: soulful singer Maja Mannila with her trio, soprano Minna-Leena Lahti, who recently made her debut at the Finnish National Opera, poetic pianist Ossi Tanner, fusion jazz's great promise Peela, award-winning violinist Tami Pohjola, and the latest additions, baritone Luke Terence Scott from Scotland, and promising conductor and pianist Mikael Loponen.

 

Iiro Rantala will also perform and serve as a host for the night.

 

The concert is open to all ages.

 

25.02.2024

Helsinki

Kumpulan kamarikonsertit

Kumpulan kamarikonserttien kevätkauden avaa kolme nuorta huippumuusikkoa viulisti Tami Pohjola, sellisti Beata Antikainen ja pianisti Ossi Tanner. Koskelan kirkossa kuullaan suomalaista ja ranskalaista musiikkia, pääteoksena brittiläisen Sally Beamishin pianotriolle sovittama Debussyn rakastettu orkesteriteos La Mer.

 

Nuoret mestarit
su 25.2. klo 14 Koskelan kirkko

 

Gabriel Fauré (1845–1924): Romanssi viululle ja pianolle, op. 28
Kaija Saariaho (1952–2023): Sept Papillons soolosellolle (2000)
Olli Mustonen (1967–): Sonaatti sellolle ja pianolle (2006)

---

Maurice Ravel (1875–1937): Sonatiini pianolle
Claude Debussy (1862–1918) sov. Sally Beamish (1956–): La mer pianotriolle

 

Tami Pohjola, viulu
Beata Antikainen, sello
Ossi Tanner, piano

 

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 15€.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

 

29.02.2024

Helsinki

Aino Ackten kamarifestivaali

Lyceumklubi

 

Rauhankatu 7 E, 00170 Helsinki

 

 

Pianon runoilijaksikin kutsuttu Ossi Tanner piipahtaa New Yorkista konsertoimaan Suomeen! Ohjelmassa musiikkia mm. Adamsilta, Sibeliukselta, Ravelilta, Mozartilta ja Chopinilta.

 

Salonkibuffet avautuu 1 tunti ennen konsertin alkua.

 

13.03.2024

New York, Yhdysvallat

Manhattan School of Music

Graduation Recital

 

Mozart, Tarkiainen, Ravel, Sibelius, Chopin

 

Ossi Tanner, piano

 

23.03.2024

New York, Yhdysvallat

Norjan merimieskirkko New York

Sibelius and his Favorites

 

Martti Rousi, sello

Vivian Stolt, viulu

Ossi Tanner, piano

 

09.08.2024

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Klassinen kamarimusiikkikonsertti odottamattomasta rakkaustarinasta. Hekumasta siirrytään maanpäällisestä taivaalliseen.

 

 

Richard Strauss (1864–1949) sov. S. Potzmann: Ruusuritari-sarja nonetolle

 

 

Abel Puustinen, viulu

Iida-Mari Ahonen, viulu

Martta Kunnola, alttoviulu

Alma Stupak, sello

Pauli Pappinen, kontrabasso

Klaara Vasara, klarinetti

Marie Sato, huilu

Vertti Tapanainen, fagotti

TBA, käyrätorvi

 

 

Paul Wiancko (s. 1983): X Suite for Solo Violin

 

 

Alexi Kenney, viulu

 

 

Gabriel Fauré (1845–1924): Pianokvartetto nro 1 c-molli, op. 15

 

 

Alexi Kenney, viulu
Vuokko Lahtinen, alttoviulu
Stéphanie Huang, sello
Ossi Tanner, piano

 

 

10.08.2024

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Soppakonsertti

 

 

Yhteistyökonsertti helsinkiläisen ravintolan kanssa tarjoaa yleisölle keittoa ja kamarimusiikin klassikoita.

Kamarikesän yhdeksäntoistavuotisen historian aikana ei ole koskaan esitetty Joseph Haydnin teosta. Nyt vuorossa on ensiesitys Keisarikvarteton muodossa.

Dumky-trion hienot soolot instrumenttien välillä ovat omiaan Kamarikesässä vieraileville huippumuusikoille yhdysvaltalaiselle Alexille ja Deutsche Grammopfonille hiljattain levyttäneelle Stéphanielle.

 

Joseph Haydn (1732–1809): Jousikvartetto ”Keisari” op. 76 nro 3 C-duuri

 

 

Alexi Kenney, viulu

Rebekka Aaltola, viulu

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Alma Stupak, sello

 

 

Antonín Dvorák (1841–1904): Pianotrio ”Dumky” op. 90 nro 4 e-molli

 

 

Alexi Kenney, viulu
Stéphanie Huang, sello
Ossi Tanner, piano

 

11.08.2024

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Musiikin stratosfäärissä

 

 

Tässä konsertissa kuullaan amerikkalaista musiikkia. Kamarikesä on perinteisesti päätetty vahvojen tunteiden kappaleella. Aaron Copland halusi säveltää musiikkia koko kansalle. Periamerikkalaisessa Appalakkien keväässä on toivoa ja elämäniloa, joka nostaa kuulijan stratosfääriin.

 

 

Jessie Montgomery (s. 1981): Starburst (2012)

 

Ritarijouset

 

 

Amy Beach (1867–1944): Teema ja variaatiot a-molli huilulle ja jousikvartetille, op. 80

 

 

Marie Sato, huilu

Iida-Mari Ahonen, viulu

Rebekka Aaltola, viulu

Martta Kunnola, alttoviulu

Alma Stupak, sello

 

 

Aaron Copland (1900–1990): Appalakkien kevät

 

 

Abel Puustinen, viulu

Rebekka Aaltola, viulu

Iida-Mari Ahonen, viulu

Alexi Kenney, viulu

Vuokko Lahtinen, alttoviulu

Martta Kunnola, alttoviulu

Stephanie Huang, sello

Alma Stupak, sello

Pauli Pappinen, kontrabasso

Marie Sato, huilu

Klaara Vasara, klarinetti

Vertti Tapanainen, fagotti

Ossi Tanner, piano

 

 

2023

20.01.2023

Musiikkitalo, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri

Ann-Elise Hannikainen: Pianokonsertto

A. Bruckner: Sinfonia nro 9

 

Susanna Mälkki, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

11.06.2023

Ylöjärven kirkko

KuruFest

Päätöskonsertti

 

S. Rahmaninov: Trio elegiaque nro 1 g-molli

 

Ville Koponen, viulu

Tuomas Lehto, sello

Ossi Tanner piano

 

K-M. Murphy: Give Me Phoenix Wings to Fly pianotriolle (1997)

 

Ville Koponen, viulu

Tuomas Lehto, sello

Liisa Malmivaara, piano

 

R. Schumann: Pianokvintetto Es-duuri op. 44

 

Petri Aarnio, viulu

Elina Lehto, viulu

Atso Lehto, alttoviulu

Tuomas Lehto, sello

Liisa Malmivaara, piano

 

 

15.06.2023

Kangasala-talo

Kangasala Classic

Avajaiskonsertti: Tuonelan joutsen

 

J. Sibelius: Puusarja op. 75

 

Ossi Tanner, piano

 

J. Sibelius: Kuusi kappaletta viululle ja pianolle op. 79 (osia)

 

Pekko Pulakka, viulu

Ossi Tanner, piano

 

C. Nielsen: Ved en ung kunstners båre

 

Festivaalijouset

 

J. Sibelius: Tuonelan joutsen (sov. Jukka Rantamäki)

 

Paula Malmivaara, englannintorvi

Festivaalijouset

 

J. Sibelius: Voces intimae op. 56

 

Festivaalijouset:

 

Pekko Pulakka, viulu ja liidaus

Tami Pohjola, viulu

Anna Husgafvel, viulu

Hanna Parviainen, viulu

Tatevik Ayazyan, viulu

Aleksi Trygg, viulu

Einari Liikkanen, viulu

Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu

Hanna Pakkala, alttoviulu

Elina Heikkinen, alttoviulu

Jussi Vähälä, sello

Beata Antikainen, sello

Heidi Rahkonen, kontrabasso

 

 

16.06.2023

Kangasala-talo

Kangasala Classic

Tears in the Wilderness

 

Ludovico Einaudi: Elegy for the Arctic

 

Ossi Tanner, piano

 

A. Sallinen: The Sea of Peace op. 108

 

Helmi Malmgren, klarinetti

Anna Husgafvel, viulu

Hanna Pakkala, alttoviulu

Jussi Vähälä, sello

 

C. Debussy: La mer (sov. Sally Beamish)

 

Tami Pohjola, viulu

Beata Antikainen, sello

Ossi Tanner, piano

 

Arttu Nieminen: Tears in the Wilderness -videoteos

 

"Arvoituksellinen metsä huokuu tässä ajassa kadoksissa olevaa ikiaikaista viisautta. Tykkypuumetsän mystiset, ikivanhat aihkit, avohakkuuden jäljiltä löytyvät harvat erämaat ja raadollisilla paikoilla sinnittelevät puut hengittävät muutosvoimaa. Teoksen keskiössä on luontokato ja vielä jäljellä oleva pyhä luonto. Kokonaisuus pyrkii eheyttämään haurasta luontoyhteyttämme. Se hengittää kapitalismikritiikin ja ilmastomuutoksen äärellä paremman huomisen puolesta."

 

Videoteoksen rinnalla esitetään musiikkia säveltäjiltä Max Richter, Caroline Shaw, Òlafur Arnalds, Missy Mazzoli, Nico Muhly ja Arvo Pärt.

 

Ossi Tanner, piano

Tami Pohjola, viulu

Anna Husgafvel, viulu

Hanna Parviainen, viulu

Hanna Pakkala, alttoviulu

Elina Heikkinen, alttoviulu

Jussi Vähälä, sello

Beata Antikainen, sello

Heidi Rahkonen, kontrabasso

 

 

17.06.2023

Kangasala-talo

Kangasala Classic

Lastenkonsertti: Pekka ja susi

 

Kangasala Classic -festivaalin lastenkonsertissa kuullaan tänä kesänä Sergei Prokofjevin rakastettu musiikkisatu Pekka ja susi. Koko perheelle suunnattu päiväkonsertti kutsuu kuuntelemaan tarinaa, jossa ääneen pääsevät päähenkilöiden lisäksi ankka, kissa, isoisä ja metsästäjät. Sadun kertojan roolissa toimii Kummelista tuttu Timo Kahilainen ja 12-henkisessä kamariyhtyeessä soittavat festivaalin taiteilijat. Konserttiohjelmassa kuullaan myös osia Saint-Saensin Eläinten karnevaalista. Pekka ja susi musiikkisadun tarinaa elävöittää kuvittaja Liisa Kallion kuvitus.

 

Timo Kahilainen, kertoja

Anna Husgafvel, viulu

Einari Liikkanen, viulu

Elina Heikkinen, alttoviulu

Jussi Vähälä, sello

Heidi Rahkonen, kontrabasso

Annaleena Jämsä, huilu

Helmi Malmgren, klarinetti

Noora Van Dok, fagotti

Paula Malmivaara, oboe

Ville Hiilivirta, käyrätorvi

Ossi Tanner, piano

Harri Lehtinen, lyömäsoittimet

 

 

 

 

03.08.2023

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Mullistuksia

 

Hiekkalaatikko on paikka ilmaista itseään, avartaa mieltä ja luoda uusia keksintöjä. Samanlaisia kokemuksia ja elämää mullistavia ilmiöitä edustavat myös tämän konsertin kappaleet, oli kohteena sitten yksi ihminen tai koko musiikkimaailma. Stravinskyn ja Schönbergin teokset mullistivat yleisön käsitykset klassisesta musiikista ja sen tyylistä. Ravel ja Marsalis tuovat 1900-luvun alussa klassista musiikkia ravistelleesta jazzista elementtejä ja rytmiikkaa omiin teoksiinsa. Mahlerin Kindertotenlieder taas käsittelee yksilön elämää mullistavaa menetystä ja sen aiheuttamaa surua.

 

W. Marsalis: Meeelaan

 

Pekko Aakko, fagotti

Abel Puustinen, viulu

Albert Sahlström, viulu

Annariina Jokela, alttoviulu

Basile Ausländer, sello

 

I. Stravinsky: Kevätuhri (Uhritanssi nelikätisesti pianolle)

 

Ossi Tanner, piano

Kirill Kozlovski, piano

 

M. Ravel: Sonaatti viululle ja pianolle nro. 2 G-duuri

 

Rebecca Roozeman, viulu

Kirill Kozlovski, piano

 

G. Mahler: Kindertotenlieder (Lauluja lasten kuolemasta) sov. Alfredo Santa Ana e.k.S

 

Aurora Marthens, sopraano

Tim Crawford, viulu

Annariina Jokela, alttoviulu

Saima Malmivaara, sello

Klaara Vasara, klarinetti

Ossi Tanner, piano

 

A. Schönberg: Kamarisinfonia nro 1 op. 9

 

Abel Puustinen, viulu

Daniel Schultz, sello

Enna Puhakka, huilu

Klaara Vasara, klarinetti

Kirill Kozlovski, piano

 

 

04.08.2023

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Bells & Echoes

 

Perjantaina 4.8. klo 19 konsertin teosparina komeilevat Joel Järventaustan "Bells & Echoes" sekä kamarimusiikkikirjallisuuden ehdoton klassikko, Franz Schubertin Oktetto. Järventaustan tilausteos kuullaan taiteellisen johdon, Abel Puustisen, Klaara Vasaran ja Ossi Tannerin kantaesittämänä. Tämän jälkeen lavalle nousee Kamarikesän festivaalioktetti. 1800-luvun vaihteessa Beethoven kirjoitti Septeton op. 20, josta inspiroituneena Schubertilta haluttiin tilata samanlainen, mutta vielä hieman isomman kokoonpanon oktetto. Teos kuuluu säveltäjän merkittävimpiin töihin ja se syntyi tuotteliaana aikakautena; samoihin aikoihin valmistuivat myös Rosamunda- sekä Tyttö ja kuolema -kvartetot.

 

J. Järventausta: Bells & Echoes (kantaesitys, Kamarikesän tilaus)

 

Abel Puustinen, viulu

Klaara Vasara, klarinetti

Ossi Tanner, piano

 

F: Schubert: Oktetto F-duuri

 

Tim Crawford, viulu

Abel Puustinen, viulu

Ada Koivukangas, alttoviulu

Basile Ausländer, sello

Iikka Järvi, kontrabasso

Klaara Vasara, klarinetti

Pekko Aakko, fagotti

Oliver Davis, käyrätorvi

 

 

05.08.2023

Helsingin Ritarihuone

Kamarikesä

Suuren taitelijan muistolle

 

Kamarikesän päättää Tsaikovskin monumentaalinen pianotrio "Suuren taiteilijan muistolle". Pianisti Ossi Tannerin Tsaikovski-soittoa on kuvailtu "romanttisen uljaaksi", ja jos jossakin, niin tässä teoksessa Rebecca Roozemanin Stradivarius-viulu pääsee oikeuksiinsa. Päätöskonsertissa kuullaan myös Detlev Glanertin sovitus Brahmsin Claralle ja Robertille säveltämistä variaatioista, sekä Nuorten pianoakatemiaa edustavan Vilina Rainiston näkemys Ligetin bagatelleista.

Säveltäjä Angélica Negrónin Marejadaa kuvaavia sanoja mukaillen: haluamme kutsua sinut mukaan pakenemaan Ritarihuoneen salista ja syventymään toiseen aikaan ja paikkaan. Tämä konsertti on muisteloa kodista, ystävyydestä, ilosta ja rauhasta.

 

A. Negron: Marejada

 

Tim Crawford, viulu

Albert Sahlström, viulu

Annariina Jokela, alttoviulu

Daniel Schultz, sello

 

J. Brahms sov D. Glanert: Schumann-variaatiot op. 9

 

Abel Puustinen, viulu

Tim Crawford, viulu

Ada Koivukangas, alttoviulu

Basile Ausländer, sello

Iikka Järvi, kontrabasso

Klaara Vasara, klarinetti

Pekko Aakko, fagotti

Oliver Davis, käyrätorvi

 

G. Ligeti: Trois Bagatelles

 

Vilina Rainisto, piano

 

P. Tsaikovski: Pianotrio a-molli op. 50 "Suuren taiteilijan muistolle"

 

Rebecca Roozeman, viulu

Basile Ausländer, sello

Ossi Tanner, piano

 

 

16.08.2023

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

G. Mahler: Pianokvartetto a-molli

D. Schostakovich: Kaksi kappaletta jousioktetille Op. 11

Väliaika

A. Dvorak: Pianotrio n. 4 e-molli ’’Dumky’’

 

17.08.2023

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

G. Finzi: Interlude oboelle ja jousikvartetille Op. 21

L.v. Beethoven: Sonaatti viululle ja pianolle c-molli Op. 30

Väliaika

F. Schubert: Fantasia f-molli D. 940

15.09.2023

Musiikkitalon konserttisali

Radion sinfoniaorkesteri

G. Bacewicz: Alkusoitto

G. Gershwin: Pianokonsertto F-duuri

R. Strauss: Ein Heldenleben op. 40

 

Nicholas Collon, ylikapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

 

17.09.2023

Hameenlinnan Verkatehdas

Hauhon musiikkijuhlat

Ossi Tanner, piano
Näyttelijä Kati Outinen, puhuja
Kamarikesä-festivaalin muusikoita

 

Ohjelma:
Fazil Say: Black Earth
Ossi Tanner, piano

 

Joel Järventausta: Bells & Echoes
Otto Antikainen, viulu
Veera Myllyniemi, klarinetti
Ossi Tanner, piano

 

Jean Sibelius: Mustasukkaisuuden öitä – Svatrsjukans nätter

Kati Outinen, puhuja
Otto Antikainen, viulu
Senja Rummukainen, sello
Ossi Tanner, piano

 

Väliaika

 

Erno Dohnányi: Sekstetti C-duuri, op. 37
I Allegro appassionata
II Intermezzo. Adagio
III Allegro con sentimento
IV Finale. Allegro vivace, giocoso

 

Otto Antikainen, viulu
Julie Svacinova, alttoviulu
Senja Rummukainen, sello
Hanna Hujanen, klarinetti
Iiro Koskinen, käyrätorvi
Ossi Tanner, piano

07.12.2023

Seinäjoki-sali

Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit

J. Sibelius: Karelia-sarja

A-E. Hannikainen: Pianokonsertto

J. Sibelius: Sinfonia nro 6 d-molli op. 104

 

Jascha von der Goltz, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

 

08.12.2023

Vaasan kaupungintalo

Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterit

J. Sibelius: Karelia-sarja

A-E. Hannikainen: Pianokonsertto

J. Sibelius: Sinfonia nro 6 d-molli op. 104

 

Jascha von der Goltz, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

 

10.12.2023

Sibelius-Akatemian konserttisali

Helsinki Seriös

Arto Noras, sello & Ossi Tanner, piano

 

N. Boulanger: Kolme kappaletta sellolle ja pianolle

C. Debussy: Sonaatti sellolle ja pianolle

G. Fauré: Sonaatti sellolle ja pianolle nro 1 d-molli op. 109

C. Saint-Saens: Pianokvartetto op. 41

 

 

 

 

 

2022

22.02.2022

Lontoo, Iso-Britannia

Turun musiikkijuhlat

Yksityistilaisuus Jasper Parrottin kunniaksi:

 

M. Lindberg: Piano Jubilees (2000)

 

Ossi Tanner, piano

 

24.03.2022

Helsinki

OP Ryhmän Taidesäätiö

J. Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli

 

I Allegro

II Intermezzo: Allegro ma non troppo, Trio: Animato

III Andante con moto

IV Rondo alla Zingarese

 

Adrian Ibañez-Resjan, viulu

Charlotta Westerback, alttoviulu

Artturi Aalto, sello

Ossi Tanner, piano

 

Isäntänä Seppo Kimanen

 

15.04.2022

Helsinki

Lallukan taiteilijakoti

Kamarimusiikkikonsertti Ukrainan hyväksi

 

P. Tsaikovski: Pianotrio a-molli op. 50 "Suuren taiteilijan muistolle"

W. A. Mozart: Pianotrio

I. Rantala: Peace

 

Leena Jaakkola, viulu

Samuli Peltonen, sello

Iiro Rantala, piano

Ossi Tanner, piano

 

22.04.2022

Karjalohja

Lohjan kaupunginorkesteri

F. Mendelssohn-Hensel: Alkusoitto orkesterille C-duuri

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 11

F. Mendelssohn: Sinfonia nro 3 op. 56 “Skottilainen”

 

Jukka Untamala, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

23.04.2022

Tammisaari

Lohjan kaupunginorkesteri

F. Mendelssohn-Hensel: Alkusoitto orkesterille C-duuri

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 11

F. Mendelssohn: Sinfonia nro 3 op. 56 “Skottilainen”

 

Jukka Untamala, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

12.05.2022

Helsinki

Suomalainen Klubi

L. v. Beethoven: Pianosonaatti op. 109 E-duuri

M. Lindberg: Jubilees (2000)

 

Ossi Tanner, piano

 

Isäntänä Seppo Kimanen

 

14.05.2022

Tapiolan kirkko, Espoo

Tapiola Sinfonietta

R. Schumann: Adagio ja Allegro op. 70

M. Mazzoli: Still life with Avalanche

F. Mendelssohn: Oktetto op. 20

 

Tapiola Sinfoniettan ja Sibelius-Akatemian muusikot

 

20-30.5.2022

Montreal, Kanada

Musical Chairs

P. Tsaikovski: Pianotrio a-molli op. 50 "Suuren taiteilijan muistolle"

M. Ravel: Pianotrio a-molli

J. Brahms: Käyrätorvitrio op. 40

 

Essi Höglund, viulu

Artturi Aalto, sello

Ossi Tanner, piano

 

09.06.2022

Tel Aviv, Israel

Embassy of Finland Tel Aviv

Resitaali

 

J. Sibelius, O. Mustonen, M. Lindberg

 

Elina Yanovitsky, viulu

Talia Erdal, sello

Ossi Tanner, piano

 

20-25.6.2022

Indiana, Yhdysvallat

Honeywell Arts Academy

inspires the next generation of pianists by focusing on the free flow of ideas from student to teacher to peers in a collaborative environment we call "sharing of knowledge".  Built upon the principle that we should view and encourage our peers as colleagues as opposed to competitors keeping musicianship and artistry at the forefront of our ideals.

 

22.07.2022

Karjalohja

Koivu ja tähti -festivaali

Pariisin oopperan konserttimestari Petteri Iivonen ja pianon runoilijaksikin kutsuttu Ossi Tanner esittävät Beethovenin, Mozartin, Sibeliuksen ja Ravelin musiikkia.

 

L. v. Beethoven: Viulusonaatti nro 1 D-duuri, op. 12 nro 1

W. A. Mozart: Viulusonaatti nro 32 B-duuri, K454

J. Sibelius: Maalaistanssit op. 106

M. Ravel: Viulusonaatti nro 2 G-duuri

 

Petteri Iivonen, viulu

Ossi Tanner, piano

 

02.08.2022

Mänttä

Mäntän musiikkijuhlat, Serlachius-museo

R. Ruohola: kantaesitys

M. Lindberg: Piano Jubilees (2000)

L. v. Beethoven: Pianosonaatti e-molli op. 109

F. Chopin: Pianosonaatti b-molli op. 35

 

Ossi Tanner, piano

 

11-13.08.2022

Ritarihuone, Helsinki

Kamarikesä

kamarikesa.fi

 

Vuonna 2005 perustettu Kamarikesä-festivaali on Helsingin vanhin kamarimusiikkifestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa osana Helsingin kesän kulttuuritoimintaa. Se on saanut vuosien mittaan laajaa kiitosta raikkaista ja korkeatasoisista ohjelmistaan niin yleisöltä kuin medialtakin. Ritarikatu ry:n järjestämän festivaalin missiona on tarjota nuorille klassisen musiikin lahjakkuuksille arvokkaita esiintymismahdollisuuksia festivaalitaiteilijoina. Vuonna 2021 taiteellisina johtajina aloittivat viulisti Abel Puustinen, pianisti Ossi Tanner ja klarinetisti Klaara Vasara, jotka ovat vastuussa myös tulevan kesän festivaalista. Festivaalia ovat aikaisemmin johtaneet mm. Ville Komppa, Pasi Eerikäinen, Dalia Stasevska, Johannes Piirto ja Borea-kvartetti.

Lämpimästi tervetuloa Kamarikesän konsertteihin Helsingin Ritarihuoneella 11.-13. elokuuta 2022!

 

20.01.2023

Musiikkitalo, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri

Ann-Elise Hannikainen: Pianokonsertto

A. Bruckner: Sinfonia nro 9

 

Susanna Mälkki, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

2021

08.04.2021

Nikosia, Kypros

The Shoe Factory, Pharos Arts Foundation

Sooloresitaali:

 

Sibelius, Schumann, Chopin, Gershwin

18.06.2021

Kangasala, Kangasala-talo

Kangasala Classic

Avajaiskonsertti: Rakkauden aika

 

Ernest Chausson (1855-1899) : La Chanson Perpétuelle op 37
(sov. sopraanolle, pianolle ja jousikvartetille)
Clara Schumann (1819-1896): 3 Romanssia op 22 viululle ja pianolle

Gabriel Fauré (1845-1924) : La bonne chanson op 61 (sov. sopraanolle,

pianolle ja jousikvartetille)

Manuel de Falla (1876-1946): Siete Canciones Populares Españolas

(osia sellolla, laululla ja pianolla)

Maurice Ravel (1875-1937): Pianotrio a-molli

 

Silja Aalto, sopraano

Ossi Tanner, piano

Kasmir Uusitupa, viulu

Hanna Parviainen, viulu

Elina Heikkinen, alttoviulu

Lauri Kankkunen, sello

kangasalaclassic.fi

24.07.2021

Karjalohja

Koivu ja tähti -festivaali

Pianon runoilija ja kilpailuvoittaja Ossi Tanner esittää säveltäjä Aulis Sallisen
tuoreinta pianotuotantoa, haaveilee Schumannin Lapsikuvia ja pääsee lopulta
mielisäveltäjänsä Chopinin maailmaan.

 

Ossi Tanner, piano

 

 

Aulis Sallinen (1935-):

8 miniatyyriä pianolle (2017)

Robert Schumann (1810-1856):

Lapsikuvia op. 15

Frédéric Chopin (1810-1849):

Barcarolle Fis-duuri op. 60
Fantasia op. 49
Herooinen poloneesi As-duuri op. 53

4.8.2021

Helsinki, Ritarihuone

Kamarikesä

Muodonmuutos

 

Prokofjev: Alkusoitto heprealaisista teemoista

Gubaidulina: Garten von Freuden und Traurigkeiten (Ilojen ja surujen puutarha)

Dvorak: Slaavilaisia tansseja nelikätisesti

Enescu: Oktetto

 

Kasmir Uusitupa, viulu

Abel Puustinen, viulu

Tami Pohjola, viulu

Aino Yamaguchi, viulu

Riina Piirilä, alttoviulu

Saara Kurki, alttoviulu

Senja Rummukainen, sello

Sirja Nironen, sello

Hilda Kunnola, harppu

Janette Leván, huilu

Johannes Piirto, piano

Ossi Tanner, piano

5.8.2021

Helsinki, Ritarihuone

Kamarikesä

Musiikin mania

 

Cage: Totem Ancestor preparoidulle pianolle

Connesson: Techno Parade

Vasks: Castillo Interior

Poulenc: Klarinettisonaatti

R. Strauss: Pianokvartetto c-molli

 

Ossi Tanner, piano

Hannu Alasaarela, piano

Janette Leván, huilu

Julia Rima, klarinetti

Klaara Vasara, klarinetti

Abel Puustinen, viulu

Sirja Nironen, sello

Saara Kurki, alttoviulu

26.8.2021

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

Mozart: Jousikvintetto g-molli

Messiaen: Appel Interstellaire

Ravel: Pianotrio

 

Amanda Ernesaks, viulu

Antto Tunkkari, sello

Siiri Alanko, viulu

Saara Kurki, alttoviulu

Riina Piirilä, alttoviulu

Tatu Kauppinen, sello

Ossi Tanner, piano

 

27.8.2021

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

Rossini: Sonaatti jousille C-duuri

Schumann: Adagio ja Allegro op. 70

Šostakovitš: Pianokvintetto g-molli op. 57

 

Otto Antikainen, viulu

Tuulia Hero, viulu

Antto Tunkkari, sello

Pauli Pappinen, kontrabasso

Paula Ernesaks, käyrätorvi

Amanda Ernesaks, viulu

Riina Piirilä, alttoviulu

Tatu Kauppinen, sello

Ossi Tanner, piano

28.8.2021

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

Hindemith: 5 kappaletta jousiorkesterille

Prokofjev: Sonaatti kahdelle viululle op. 56

Brahms: Käyrätorvitrio Es-duuri op. 40

 

Tuulia Hero, viulu

Otto Antikainen, viulu

Siiri Alanko, viulu

Paula Ernesaks, käyrätorvi

Ossi Tanner, piano

 

15.09.2021

Jyväskylä

Jyväskylä Sinfonia

Laulavan freskon paluu

 

Ville Matvejeff, kapellimestari,

Ossi Tanner, piano

 

 

Pehr Henrik Nordgren: Chamber Symphony
Frédéric Chopin: Pianokonsertto nro 2
Arthur Honegger: Sinfonia nro 4 ’Deliciae Basilienses’

 

 

Ossi Tanner asui Pariisissa opiskellessaan samalla kadulla kuin Frédéric Chopin lähes 200 vuotta aiemmin – samanikäisenä, vain parikymppisenä. Kumpikin on myös kansainvälisen perheen vesa ja ilmiömäinen nuori muusikkokomeetta. Kumpikin on taannut meriittinsä ”pianon runoilijana”, ainutlaatuisen herkkänä lyyrikkona, inspiroituneena ja syvällisenä tulkitsijana. Ja Chopin on Tannerin lempisäveltäjä, sehän lienee sanomattakin selvää. Nuoren Chopinin hittikonsertto tarjoilee niin maailmantuskaa kuin optimismiakin, sekä monen mielestä maailman kauneimman hitaan osan; kannattaa siis varustautua nenäliinoilla, kun Ossi Tanner valloittaa salomaat puolalaisin sulosävelin.

 

Juuri maailmantuskan ja optimismin ristiaallokossa konserttoa kehystävät sinfoniat uivatkin sitten eri suuntiin. Pehr Henrik Nordgrenin karun ekspressiivinen tilitys möyhii ihmisen alitajunnan piilotasoja enemmän kysyen kuin vastaten, kun taas Arthur Honeggerin idyllinen kiitoslaulu Baselin kaupungille soi toisen maailmansodan päättymisen jälkeistä valoisuutta ja tulevaisuudenuskoa.

19.09.2021

Helsinki

Kumpulan kamarikonsertit

C. Schumann: 3 Romanssia viululle ja pianolle op. 22 (osia)
Fauré: La bonne Chanson op. 61, sov. sopraanolle ja pianokvintetille (osia)
Chausson: La Chanson Perpetuelle op. 37 (sov. sopraanolle ja pianokvintetille)
-----
De Falla: Siete Canciones populares espagnolas (osia sellolla, laululla ja pianolla)
Ravel: Pianotrio a-molli

 

 

Silja Aalto, sopraano
Ossi Tanner, piano
Kasmir Uusitupa, viulu
Hanna Parviainen, viulu
Elina Heikkinen, alttoviulu
Lauri Kankkunen, sello

21.09.2021

Helsinki

Aino Acktén kamarifestivaali

Huom. alkuperäinen 1.9. konserttipäivä siirtynyt konserttijärjestäjän aikataulujen vuoksi.

 

Pianon runoilija ja kilpailuvoittaja Ossi Tanner esittää säveltäjä Aulis Sallisen
tuoreinta pianotuotantoa, haaveilee Schumannin Lapsikuvia ja pääsee lopulta
mielisäveltäjänsä Chopinin maailmaan.

 

Ossi Tanner, piano

 

 

Aulis Sallinen (1935-):

8 miniatyyriä pianolle (2017)

Robert Schumann (1810-1856):

Lapsikuvia op. 15

Frédéric Chopin (1810-1849):

Barcarolle Fis-duuri op. 60
Fantasia op. 49
Herooinen poloneesi As-duuri op. 53

11.11.2021

Espoo, Tapiolasali

PianoEspoo

Brentano-kvartetti, Paavali Jumppanen, Ossi Tanner

 

 

 

Lutoslawski: Paganini-variaatiot

Bacewicz: Pianokvintetto nro 2

Levina: 3 pianokappaletta

Šostakovitš: Pianokvintetto

 

 

Grażyna Bacewicz ja Witold Lutosławski olivat Puolassa 1900-luvulla kukoistaneen avantgarden keskeisiä ääniä. Samaan aikaan rajan takana Neuvostoliitossa Dmitri Shostakovich ja Zara Levina elivät todellisuutta, jossa säveltäjät joutuivat kamppailemaan ilmaisunsa puolesta. Brentano-kvartetti tuo festivaalille terveiset Yhdysvaltain upeasta jousikvartettitraditiosta. Niin solisteina kuin kamarimuusikkoina viihtyvät Paavali Jumppanen ja Ossi Tanner loistavat kuuluisien kvintettojen lisäksi Lutosławskin ja Levinan pianoteosten tulkkeina.

 

Yle radioi konsertin.

2020

13.01.2020

Tampere

G Livelab Tampere

Tervetuloa Iiro Rantalan isännöimään ja nuorten soitinvirtuoosien tähdittämään konsertti-iltaan, jossa kuullaan tulevaisuuden tähtien esityksiä yli genrerajojen. Apollo Artistit on Iiro Rantalan ja Minna Huuskosen (Minnamurra) uusi aluevaltaus, jonka tavoitteena on edistää nuorten kotimaisten muusikoiden uria.

 

Tampereen G Livelabissa esiintymään pääsevät sielukas jazz-soul-laulaja Maja Mannila, pianosolistin ja kapellimestarin tehtäviä kohti vauhdilla kurottava Tarmo Peltokoski, Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kitarataituri Johannes Granrothin luotsaama groovaavaa jazzia soittava PEELA-yhtye, Kuopion Viulukilpailun voittaja Tami Pohjola, Curtis-instituutissa opiskeleva pianisti Anton Mejias, loistava lyyrinen sopraano Minna-Leena Lahti sekä Milo ja Mooses -duostakin tutun Milo Mäkelän pop-yhtye ABOYMÖLJÖKKILTD.

 

Iiro Rantala itse toimii seremoniamestarina ja säestää osaa illan esityksistä.

15.01.2020

Helsinki

G Livelab Helsinki

Tervetuloa Iiro Rantalan isännöimään ja nuorten soitinvirtuoosien tähdittämään konsertti-iltaan, jossa kuullaan tulevaisuuden tähtien esityksiä yli genrerajojen. Apollo Artistit on Iiro Rantalan ja Minna Huuskosen (Minnamurra) uusi aluevaltaus, jonka tavoitteena on edistää nuorten kotimaisten muusikoiden uria.

 

Tampereen G Livelabissa esiintymään pääsevät sielukas jazz-soul-laulaja Maja Mannila, pianosolistin ja kapellimestarin tehtäviä kohti vauhdilla kurottava Tarmo Peltokoski, Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kitarataituri Johannes Granrothin luotsaama groovaavaa jazzia soittava PEELA-yhtye, Kuopion Viulukilpailun voittaja Tami Pohjola, Curtis-instituutissa opiskeleva pianisti Anton Mejias, loistava lyyrinen sopraano Minna-Leena Lahti sekä Milo ja Mooses -duostakin tutun Milo Mäkelän pop-yhtye ABOYMÖLJÖKKILTD.

 

Iiro Rantala itse toimii seremoniamestarina ja säestää osaa illan esityksistä.

18.01.2020

Keuruu

Keuruun kirkko

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Rebecca Roozeman, viulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Ossi Tanner, piano

13.02.2020

Madetojan sali, Oulu

Oulu Sinfonia

Frédéric Chopin: Pianokonsertto nro 2 f-molli op. 21 pianolle ja orkesterille
Aleksandr Glazunov: Chopiana Suite for Orchestra op. 46 (osia)
Igor Stravinsky: Tulilintu (1919)

 

Eiji Oue, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

15.02.2020

Syke-talo, Kiiminki

Oulu Sinfonia

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Sofia Gubaidulina: Lamento tuuballe ja pianolle

 

Gustavo Subida, tuuba
Ossi Tanner, piano

 

Johannes Brahms: Trio pianolle, klarinetille ja sellolle a-molli op.114

 

Michal Konopínski, klarinetti
Arto Alikoski, sello
Ossi Tanner, piano

16.02.2020

Tulindbergin sali, Oulu

Oulu Sinfonia

Sofia Gubaidulina: Lamento tuuballe ja pianolle

 

Gustavo Subida, tuuba
Ossi Tanner, piano

 

Johannes Brahms: Trio pianolle, klarinetille ja sellolle a-molli op.114

 

Michal Konopínski, klarinetti
Arto Alikoski, sello
Ossi Tanner, piano

07.06.2020

Helsinki

Living room concerts

Live Stream:

 

L. v. Beethoven: Viulusonaatti nro 7 c-molli, op. 30 nro 2

I Allegro con brio

II Adagio cantabile

III Scherzo: Allegro

IV Finale: Allegro; Presto

 

Essi Höglund, viulu

Ossi Tanner, piano

05.08.2020

Senaatintori, Helsinki

Torikorttelit

Keskelle Senaatintoria raahataan pystypiano. Pistäydy viinilasilliselle, tunnelma on rento. Ohjelma alkaa näyttävästi Gershwinin Rhapsody in Bluella. Ilta päättyy Finlandiaan. Tervetuloa!

 

Ossi Tanner, piano

27.8.2020

Kokkola

Kokkolan Syyskamari

R. Wagner: Tristan ja Isolde -alkusoitto jousisekstetille

P.H. Nordgren: Sonaatti soolosellolle op. 83

J. Brahms: Trio pianolle, klarinetille ja sellolle a-molli op. 114

 

Esiintyjät:

 

Tami Pohjola, Siiri Alanko, Riina Piirilä, Aino Räsänen, Tatu Kauppinen, Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Klaara Vasara, Ossi Tanner

28.8.2020

Kokkola

Kokkolan Syyskamari

W. A. Mozart: Klarinettikvintetto A-duuri K581

F. Mendelssohn: Pianosekstetto op. 110

 

Esiintyjät:

 

Siiri Alanko, Riina Piirilä, Aino Räsänen, Tatu Kauppinen, Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Klaara Vasara, Ossi Tanner

29.8.2020

Kokkola

Kokkolan Syyskamari

G. Rossini: Sonaatti jousille

F. Chopin: Barcarolle Fis-duuri op. 60, Poloneesi As-duuri op. 53

P.E. Nordgren: Kitarakvintetto op. 119

 

Esiintyjät:

 

Siiri Alanko, Tami Pohjola, Aino Räsänen, Tatu Kauppinen, Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Taavi Kiviranta, Ossi Tanner

02.09.2020

Helsinki

Aino Acktén kamarifestivaali

Resitaali:

 

Syyskuisessa illassa taiteilijat Tanner & Puustinen musisoivat tämän päivän tuoretta suomalaista taidemusiikkia sekä romanttisia säveliä Keski-Euroopasta.

 

J. Kuusisto: Loisto (2000)

L. v. Beethoven: Viulusonaatti nro 5 "Kevät"

K. Saariaho: Tocar (2010)

J. Brahms: Viulusonaatti nro 1 G-duuri

 

Abel Puustinen, viulu

Ossi Tanner, piano

 

 

Konsertit klo 19 ja klo 20.30

Kesto 1 tunti, ei väliaikaa
Liput 20€
Ennakkovaraukset s.postitse: liput@acktefestival.fi
Ennakkovarausmaksu 2€/lippu
Konserttikahvila
Käynti konserttikahvila Café Sonckiin Kallion kirkon eteläpäädyn ovesta, tornin juurelta.

22.10.2020

Kannelmäen kirkko, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri

Kamarimusiikkikonsertti: klo 19-20, vapaa pääsy

 

Felix Mendelssohn: Pianotrio d-molli op. 49

Erno Dohnanyi: Sekstetto C-duuri op. 37

 

 

Krista Rosenberg, viulu
Petteri Poijärvi, alttoviulu
Lauri Kankkunen, sello
Niamh McKenna, huilu
Anna-Maija Korsimaa, klarinetti
Mika Paajanen, käyrätorvi
Ossi Tanner, piano

26.10.2020

Oulunkylän kirkko, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri

Kamarimusiikkikonsertti: klo 19-20, vapaa pääsy

 

Felix Mendelssohn: Pianotrio d-molli op. 49

Erno Dohnanyi: Sekstetto C-duuri op. 37

 

 

Krista Rosenberg, viulu
Petteri Poijärvi, alttoviulu
Lauri Kankkunen, sello
Niamh McKenna, huilu
Anna-Maija Korsimaa, klarinetti
Mika Paajanen, käyrätorvi
Ossi Tanner, piano

14.11.2020

Ateneumin taidemuseo, Helsinki

Kamarimusiikkia Enckellin näyttelyssä

L.v. Beethoven: Pianotrio op. 70 nro 1

 

I Allegro vivace con brio

II Largo assai ed espressivo

III Presto

 

Essi Höglund, viulu

Oliver Erlich, sello

Ossi Tanner, piano

19.11.2020

Tampere-talon iso sali, Tampere

Tampere Filharmonia

Joan Tower (s. 1938): Fanfare for the Uncommon Woman nro 1

Aaron Copland (1900–1990): Appalakkien kevät

George Gershwin (1898–1937): Pianokonsertto F-duuri

 

Kerem Hasan, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

20.11.2020

Tampere-talon iso sali, Tampere

Tampere Filharmonia

Joan Tower (s. 1938): Fanfare for the Uncommon Woman nro 1

Aaron Copland (1900–1990): Appalakkien kevät

George Gershwin (1898–1937): Pianokonsertto F-duuri

 

Kerem Hasan, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

08.12.2020

Musiikkitalon konserttisali, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri

Jatkumo

 

O. Tarkiainen: Joye

W.A. Mozart: Konsertto kolmelle pianolle ja orkesterille

A. Tarrodi: "Acanthes" konsertto kahdelle viululle ja jousille

 

Tarmo Peltokoski, kapellimestari, piano

Ossi Tanner, piano

Anton Mejias, piano

Tami Pohjola, viulu

Kasmir Uusitupa, viulu

2019

11.01.2019

Espoo, Tapiolasali

Tapiola Sinfonietta

Sallinen: Don Juan Quijoten yölliset tanssit

Stsedrin: Beethovenin Heiligenstadtin testamentti (Suomen kantaesitys)

Beethoven: Sinfonia nro 3 Es-duuri "Eroica"

 

Klaus Mäkelä, kapellimestari ja sello

 

Konsertin jatkot:

 

Klaus Mäkelä, sello
Risto-Matti Marin, piano
Ossi Tanner, piano

 

Tapiolasalissa kuullaan teoksia, jotka ovat olleet omana aikanaan käänteentekeviä ja viitoittaneet tietä uuteen musiikilliseen ajatteluun.

 

tapiolasinfonietta.fi

01.03.2019

Espoo, Tapiolasali

Tapiola Sinfonietta

Beethoven: Prometheus-alkusoitto

Carl Czerny: Pianokonsertto C-duuri nelikätisesti

Beethoven: Sinfonia nro 4

 

Klaus Mäkelä, kapellimestari

Nino Gvetadze, piano

Ossi Tanner, piano

 

Myöhäisillan kamarimusiikki:

 

Schubert: Fantasia f-molli nelikätisesti

 

Nino Gvetadze, piano

Ossi Tanner, piano

 

tapiolasinfonietta.fi

14.04 - 21.04.2019

Enontekiö

Hetan musiikkipäivät

Ossi Tanner, piano

Essi Höglund, viulu

Antto Tunkkari, sello

 

Schumann: Kolme romanssia op. 94

Debussy: Sonaatti sellolle ja pianolle

Sibelius: Puu-sarja

Beethoven: Pianotrio "Aave"

 

 

hetanmusiikkipaivat.fi

16.05.2019

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Kolmen Kandin Konsertti

Maleena Linjaman, Touko Niemen ja Rolf Gustavsonin kandikonsertti Musiikkitalon Cameratassa:

Suomalaisen konserttimusiikin uusin aalto, 2019 kandiksi valmistuva säveltäjätrio, esittelee viimeisen kolmen vuoden sävellystuotantonsa parhaimmistoa. Luvassa on monipuolinen kattaus, joka käsittää tyylillisesti kaiken nykäristä uusromanttiseen ja jopa elokuvamusiikkimaiseen. Konsertissa kuullaan paljon liedmusiikkia ja muuta kamarimusiikkia sekä näiden lisäksi myös kaksi elektroniikkaa hyödyntävää teosta. Tule ottamaan selvää, minne Suomen taidemusiikki on menossa!

 

Aurora Marthens, laulu

Ossi Tanner, piano

Minna-Leena Lahti, laulu

Mariola Aniolek, piano

Hanna Kinnunen, huilu

Mikko Raasakka, klarinetti

Touko Niemi, piano

08.06.2019

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Feel Helsinki

Ossi Tanner tarjoaa yleisölle pianon hittikimaran: kuun kajoa ja yöllisiä tunnelmia, meren laineita ja itämaiden eksotiikkaa. Säveltäjinä mm. Beethoven, Debussy, Chopin, sävelteoksina Kuutamosonaatti, Clair de lune, Yö meren rannalla, Turkkilainen marssi jne.

 

 

Esitykset 14:30-15:00 ja 17:00-17:30. Esitykset kestävät puoli tuntia.

 

 

Ohjelmistossa:

 

Beethoven: Kuutamosonaatti, 1. osa Kaski: Yö meren rannalla Debussy: Clair de lune Chopin: Minuuttivalssi Mozart: Turkkilainen marssi Beethoven: Für Elise Sibelius: Kuusi Beethoven: Kuutamosonaatti, 3. osa

 

 

feelhelsinki.info

18.07.2019

Keuruu, Pihlajaveden erämaakirkko

Tšaikovski: Pianotrio

 

Rebecca Roozeman, viulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Ossi Tanner, piano

 

Wikipedia

11.08.2019

Qvidjan kartano

Turun musiikkijuhlat

Kotikonsertti

 

Kasmir Uusitupa, viulu

Ossi Tanner, piano

 

 

Béla Bartók: 6 romanialaista kansantanssia
Franz Liszt: Unkarilainen rapsodia nro 14
Béla Bartók: Sonaatti sooloviululle
Grigoras Dinicu: Hora Staccato

 

 

Qvidja on Paraisilla sijaitseva kokeilutila hiiltä sitovalle, Itämeri-ystävälliselle ja ravinteita kierrättävälle ruoantuotannolle. Talon nykyinen isäntäpari Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin kertovat ennen konserttia tilan ja kartanon historiasta sekä työstään Itämeren hyväksi. Luvassa on vauhdikas ja elämäniloinen musiikkihetki.

 

1 h, ei väliaikaa
Qvidja, Kuitiantie 337, Parainen

 

Yhteiskuljetus osoitteesta Yliopistonkatu 14 klo 13.15 konserttipaikalle ja takaisin. Hinta 15 € maksetaan kuljettajalle. Paikkavaraus: office@citybus.fi, 02 253 5880

 

 

lippu.fi

11.08.2019

Qvidjan kartano

Turun musiikkijuhlat

LISÄKONSERTTI

 

 

lippu.fi

15.08.2019

Tuomiokirkko, Turku

Turun musiikkijuhlat

Tyttö ja kuolema

 

Tuuli Lindeberg, sopraano
Ossi Tanner, piano

 

Asasello-jousikvartetti:
Rostislav Kozhevnikov, viulu
Barbara Streil, viulu
Justyna Sliwa, alttoviulu
Teemu Myöhänen, sello

 

Franz Schubert: Der Tod und das Mädchen (D. 531)
Lindeberg, Tanner

Franz Schubert: Jousikvartetto nro 14 d-molli (D. 810), “Tyttö ja kuolema”
Asasello

 

”Schubertin Tyttö ja kuolema -kvartetto on minulle kaikkein rakkaimpia teoksia maailmassa. Tässä konsertissa on mahdollisuus kuulla kvartetto yhdistettynä liediin.” - Klaus Mäkelä

1 h, ei väliaikaa

 

 

lippu.fi

16.08.2019

Wäinö Aaltosen museo, Turku

Turun musiikkijuhlat

VIRTUOSO

 

 

 

Igor Stravinsky: Kevätuhri (sov. kahdelle pianolle Stravinsky)

 

 

Piirto, Tanner

 

***

 

George Enescu: Oktetto jousille C-duuri op. 7

 

Malov, Bezrodny, Uusitupa, Pohjola, Kilpeläinen, Piirilä, Gustafsson, Rummukainen

 

”Kevätuhri muutti maailman. Enescun oktetto on yksi vaikeimmista ja pelätyimmistä kamarimusiikkiteoksista. Molemmat näistä teoksista ansaitsevat parhaimman mahdollisen esittäjäjoukon – nämä uskalikot ovat vastanneet haasteeseen.” - Klaus Mäkelä

 

2 h, 1 väliaika

 

 

lippu.fi

18.08.2019

Turun linnan kappeli, Turku

Turun musiikkijuhlat

Jussi Nikkilä, lausuja
Anna-Liisa Bezrodny, viulu
Sergey Malov, viulu
Tami Pohjola, viulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Jan-Erik Gustafsson, sello
Klaus Mäkelä, sello
Ossi Tanner, piano
Aleksei Zaitsev, piano

 

Felix Mendelssohn: Scherzo musiikista näytelmään Kesäyön unelma (sov. Serge Rachmaninov)

 

Zaitsev

 

Dmitri Šostakovitš: Elegia oopperasta Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth

 

 

Bezrodny, Pohjola, Piirilä, Gustafsson

 

 

Sergei Prokofjev: Viisi kappaletta baletista Romeo ja Julia (sov. Vadim Borisovsky)

 

 

Piirilä, Zaitsev

 

 

Ludwig van Beethoven: Pianotrio nro 5 D-duuri op. 70/1, “Aave”

 

 

Malov, Mäkelä, Tanner

 

Näyttelijä Jussi Nikkilä lukee Shakespearen tekstejä teosten välissä. Yhteistyössä Turun Kirjamessut.

 

 

lippu.fi

05.09.2019

Kokkola

SyysKamari

Boccherini: Kitarakvintetto D-duuri ''Fandango'' G. 448
Pastorale
Allegro maestoso
Grave assai - fandango

 

Hauta-Aho: Kadenza

 

Schumann: Pianokvintetto Es-duuri Op. 44 Allegro brillante
In modo d’una marcia - Un poco largamente Scherzo - molto vivace
Allegro ma non troppo

 

 

Otto Antikainen, Essi Höglund, Ida Tunkkari, Aino Räsänen Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Taavi Kiviranta, Ossi Tanner

06.09.2019

Kokkola

SyysKamari

Rossini: Sonaatti jousille nro 4 B-duuri
Allegro vivace
Andante
Allegretto

 

Castelnuovo-Tedesco: Fantasia Op. 145 Andantino
Vivacissimo

 

 

Beethoven: Pianotrio D-duuri ’’Ghost’’ Op. 70 nro 1
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

 

 

Essi Höglund, Ida Tunkkari, Aino Räsänen, Tatu Kauppinen, Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Taavi Kiviranta, Ossi Tanner

07.09.2019

Lahti, Lahden konserttitalo

Sinfonia Lahti, Sibelius-festivaali

Resitaali:

 

Tuomas Ylinen, sello

Ossi Tanner, piano

 

 

Ylinen ja Tanner esittävät konsertissa Jean Sibeliuksen teokset Malinconia op. 20, Kaksi kappaletta op. 77 (Cantique ja Devotion), Neljä kappaletta op. 78 ja Rondino op. 81 nro 2. Lisäksi Tannerin tulkintoina kuullaan Sibeliuksen soolopianoteokset Viisi kappaletta pianolle op. 85 (”Kukkasarja”) ja Nocturno op. 24 nro 8.

06.10.2019

Kööpenhamina, Tanska

Skovshoved kirke

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Rahmaninov: Trio élégiaque

Tšaikovski: Pianotrio

 

Aleksander Kølbel, viulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Ossi Tanner, piano

20.10.2019

Helsinki, Musiikkitalo

Radion sinfoniaorkesteri, Magnus Lindberg -festivaali

Yuki Koyama, huilu

Christoffer Sundqvist, klarinetti

Fàtima Boix Cantó, klarinetti

Otto Virtanen, fagotti

Jussi Särkkä, fagotti

Tomas Gricius, trumpetti

Ricardo Pedrares Patiño, pasuuna

Matthew Winter, pasuuna

 

Emma Vähälä, viulu

Jukka Pohjola, viulu

Jakob Dingstad, alttoviulu

Anton Kukkonen, sello

Ossi Tanner, piano

 

 

 

Igor Stravinsky: Oktetto
Magnus Lindberg: Jousitrio ”Maguey de tlalcoyote”
Robert Schumann: Pianokvintetto

08.11.2019

Helsinki, Musiikkitalon konserttisali

Radion sinfoniaorkesteri

Joseph Haydn: Sinfonia nro 94 G-duuri ”Rummunisku” Hob.I:94
Dmitri Šostakovitš: Pianokonsertto nro 1
Caroline Shaw: Entr’acte jousiorkesterille
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4 B-duuri op. 60

 

 

Joshua Weilerstein, kapellimestari
Ossi Tanner, piano
Jonas Silinskas, trumpetti

24.11.2019

Ylöjärvi

Salin klassiset

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Sibelius: Pianotrio "Loviisa"

Tšaikovski: Pianotrio

 

Abel Puustinen, viulu

Hannes Jämsä, sello

Ossi Tanner, piano

03.12.2019

Hermannin linna, Narva

Suomen suurlähetystö Virossa

Sooloresitaali:

 

Ossi Tanner, piano

04.12.2019

Tarton yliopiston juhlasali, Tartto

Suomen suurlähetystö Virossa

Sooloresitaali:

 

Ossi Tanner, piano

2018

02.02.2018

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Sibafest, Hommage à Sibelius –konsertti

Kantaesitys:

 

Touko Niemi (1997-): Kaksi laulua sotkasta (2018)

 

Aurora Marthens, sopraano
Anna Westerlund, sello
Ossi Tanner, piano

 

sibafest.fi
musiikkitalo.fi

05.02.2018

Turku, Turun tuomiokirkko

Turun musiikkijuhlat

Sooloresitaali

 

 

Ossi Tanner, piano

 

turunmusiikkijuhlat.fi

14.02.2018

Tukholma, Kungliga musikhögskolan

Crossing Keyboards –konsertti

Ossi Tanner, piano

 

kmh.se

22.02.2018

Lahti, Sibeliustalo

Sinfonia Lahti

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op.21

I Maestoso II Larghetto III Allegro vivace

 

J. Brahms: Pianokvintetto op. 34

I Allegro non troppo II Andante, un poco Adagio III Scherzo, Allegro IV Finale. Poco sostenuto, Allegro non troppo

 

Hannu Lintu, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

hannulintu.fi

23.02.2018

Lahti, Sibeliustalo

Sinfonia Lahti

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 21

I Maestoso II Larghetto III Allegro vivace

 

Hannu Lintu, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

hannulintu.fi

15.03.2018

Lahti, Sibeliustalo

F. Chopin: Pianokonsertto nro 1 op. 11

I Allegro maestoso II Romanze - Larghetto III Rondo - Vivace

 

Sinfonia Lahden muusikoita

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

16.03.2018

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Berliinin Staatskapellen orkesteriakatemia ja Sibelius-Akatemia

G. Gershwin: Rhapsody in Blue

 

 

Gregor Witt, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

uniarts.fi

musiikkitalo.fi

puhallinpaivat.fi

Gregor Witt staatskappe-berlin.de

10.04.2018

Moskova, Suomen suurlähetystö

Sooloresitaali

Sibelius, Rahmaninov, Prokofjev, Gershwin

 

 

Ossi Tanner, piano

 

Facebook: Suomen suurlähetystö Moskovassa

22.05.2018

Järvenpää, Ainola

Resitaali

"Jokainen nuotti pitää elää" -konsertti

 

Sibelius: Viulukonsertto, Danses Champetres op. 106, "Kukka-sarja" op. 85

 

 

Otto Antikainen, viulu

Ossi Tanner, piano

 

ainola.fi

 

Liput:

 

lippu.fi

23.05.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Sooloresitaali

Sibelius, Lindberg, Kaski

 

 

Ossi Tanner, piano

 

suomenpankki.fi

04.06.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Yksityistilaisuus

Ossi Tanner, piano

 

 

suomenpankki.fi

05.06.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Yksityistilaisuus

Ossi Tanner, piano

 

 

suomenpankki.fi

13.06.2018

Naantali, Naantalin kirkko

Naantalin musiikkijuhlat

Mestarit lavalla –konsertti

 

D. Šostakovitš: Sonaatti sellolle ja pianolle d-molli op.40

J. Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25

 

Arto Noras, sello

Tami Pohjola, viulu

Hartmut Rohde, alttoviulu

Jonathan Roozeman, sello

Ossi Tanner, piano

 

naantalinmusiikkijuhlat.fi

 

Liput:

 

lippu.fi

31.08.2018

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

R. Strauss: Capriccio-sekstetto
A. Schnittke: Hymnus II Sellolle ja Kontrabassolle

 

Väliaika

 

F. Schubert: Pianokvintetto A-duuri ''Forelli''

 

 

Tuulia Hero, viulu
Essi Höglund, viulu
Otto Antikainen, viulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Iiris Rannikko, alttoviulu
Anna Westerlund, sello
Beata Antikainen, sello
Antto Tunkkari, sello
Pauli Pappinen, kontrabasso
Ossi Tanner, piano

 

Kokkolan SyysKamarin Facebook-sivu

01.09.2018

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

R. Vaughan Williams: Pianokvintetto c-molli
D. Schostakovich: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle

 

Väliaika

 

R. Strauss: Metamorfooseja (sovitus jousiseptetolle)

 

 

Tuulia Hero, viulu
Essi Höglund, viulu
Kasmir Uusitupa, viulu
Otto Antikainen, viulu
Iiris Rannikko, alttoviulu
Aino Räsänen, alttoviulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Anna Westerlund, sello
Antto Tunkkari, sello
Pauli Pappinen, kontrabasso
Ossi Tanner, piano

 

 

Kokkolan SyysKamarin Facebook-sivu

09.11.2018

Helsinki, Musiikkitalo

Radion sinfoniaorkesteri

Hannu Lintu, kapellimestari
Li Wei Qin, sello

 

Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 2
Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat
Sergei Prokofjev (sov. Palmer): Sota ja rauha, sinfoninen sarja

 

Myöhäisillan kamarimusiikki:

 

Pjotr Tšaikovski: Pianotrio

 

Petri Aarnio, viulu
Li Wei Qin, sello
Ossi Tanner, piano

 

yle.fi

25.11.2018

Lahti, Lahden konserttitalo

Sinfonia Lahti

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Ossi Tanner, piano

Sofia Greus, viulu
Sanna Palas-Lassila, sello
Eva Ryan, huilu

 

Philip Glass: Opening from Glassworks
Leonard Bernstein: Piano Trio
Claude Debussy: Faunin iltapäivä
Astor Piazzolla: Buenos Airesin vuodenajat (pianotrio)

 

sinfonialahti.fi

2019

11.01.2019

Espoo, Tapiolasali

Tapiola Sinfonietta

Sallinen: Don Juan Quijoten yölliset tanssit

Stsedrin: Beethovenin Heiligenstadtin testamentti (Suomen kantaesitys)

Beethoven: Sinfonia nro 3 Es-duuri "Eroica"

 

Klaus Mäkelä, kapellimestari ja sello

 

Konsertin jatkot:

 

Klaus Mäkelä, sello
Risto-Matti Marin, piano
Ossi Tanner, piano

 

Tapiolasalissa kuullaan teoksia, jotka ovat olleet omana aikanaan käänteentekeviä ja viitoittaneet tietä uuteen musiikilliseen ajatteluun.

 

tapiolasinfonietta.fi

01.03.2019

Espoo, Tapiolasali

Tapiola Sinfonietta

Beethoven: Prometheus-alkusoitto

Carl Czerny: Pianokonsertto C-duuri nelikätisesti

Beethoven: Sinfonia nro 4

 

Klaus Mäkelä, kapellimestari

Nino Gvetadze, piano

Ossi Tanner, piano

 

Myöhäisillan kamarimusiikki:

 

Schubert: Fantasia f-molli nelikätisesti

 

Nino Gvetadze, piano

Ossi Tanner, piano

 

tapiolasinfonietta.fi

14-21.04.2019

31.08.2018

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

R. Strauss: Capriccio-sekstetto
A. Schnittke: Hymnus II Sellolle ja Kontrabassolle

 

Väliaika

 

F. Schubert: Pianokvintetto A-duuri ''Forelli''

 

 

Tuulia Hero, viulu
Essi Höglund, viulu
Otto Antikainen, viulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Iiris Rannikko, alttoviulu
Anna Westerlund, sello
Beata Antikainen, sello
Antto Tunkkari, sello
Pauli Pappinen, kontrabasso
Ossi Tanner, piano

 

Kokkolan SyysKamarin Facebook-sivu

Enontekiö

Hetan musiikkipäivät

Ossi Tanner, piano

Essi Höglund, viulu

Antto Tunkkari, sello

 

Schumann: Kolme romanssia op. 94

Debussy: Sonaatti sellolle ja pianolle

Sibelius: Puu-sarja

Beethoven: Pianotrio "Aave"

 

 

hetanmusiikkipaivat.fi

16.05.2019

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Kolmen Kandin Konsertti

Maleena Linjaman, Touko Niemen ja Rolf Gustavsonin kandikonsertti Musiikkitalon Cameratassa:

Suomalaisen konserttimusiikin uusin aalto, 2019 kandiksi valmistuva säveltäjätrio, esittelee viimeisen kolmen vuoden sävellystuotantonsa parhaimmistoa. Luvassa on monipuolinen kattaus, joka käsittää tyylillisesti kaiken nykäristä uusromanttiseen ja jopa elokuvamusiikkimaiseen. Konsertissa kuullaan paljon liedmusiikkia ja muuta kamarimusiikkia sekä näiden lisäksi myös kaksi elektroniikkaa hyödyntävää teosta. Tule ottamaan selvää, minne Suomen taidemusiikki on menossa!

 

Aurora Marthens, laulu

Ossi Tanner, piano

Minna-Leena Lahti, laulu

Mariola Aniolek, piano

Hanna Kinnunen, huilu

Mikko Raasakka, klarinetti

Touko Niemi, piano

08.06.2019

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Feel Helsinki

Ossi Tanner tarjoaa yleisölle pianon hittikimaran: kuun kajoa ja yöllisiä tunnelmia, meren laineita ja itämaiden eksotiikkaa. Säveltäjinä mm. Beethoven, Debussy, Chopin, sävelteoksina Kuutamosonaatti, Clair de lune, Yö meren rannalla, Turkkilainen marssi jne.

 

 

Esitykset 14:30-15:00 ja 17:00-17:30. Esitykset kestävät puoli tuntia.

 

 

Ohjelmistossa:

 

Beethoven: Kuutamosonaatti, 1. osa Kaski: Yö meren rannalla Debussy: Clair de lune Chopin: Minuuttivalssi Mozart: Turkkilainen marssi Beethoven: Für Elise Sibelius: Kuusi Beethoven: Kuutamosonaatti, 3. osa

 

 

feelhelsinki.info

18.07.2019

Keuruu, Pihlajaveden erämaakirkko

Tšaikovski: Pianotrio

 

Rebecca Roozeman, viulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Ossi Tanner, piano

 

Wikipedia

11.08.2019

Qvidjan kartano

Turun musiikkijuhlat

Kotikonsertti

 

Kasmir Uusitupa, viulu

Ossi Tanner, piano

 

 

Béla Bartók: 6 romanialaista kansantanssia
Franz Liszt: Unkarilainen rapsodia nro 14
Béla Bartók: Sonaatti sooloviululle
Grigoras Dinicu: Hora Staccato

 

 

Qvidja on Paraisilla sijaitseva kokeilutila hiiltä sitovalle, Itämeri-ystävälliselle ja ravinteita kierrättävälle ruoantuotannolle. Talon nykyinen isäntäpari Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin kertovat ennen konserttia tilan ja kartanon historiasta sekä työstään Itämeren hyväksi. Luvassa on vauhdikas ja elämäniloinen musiikkihetki.

 

1 h, ei väliaikaa
Qvidja, Kuitiantie 337, Parainen

 

Yhteiskuljetus osoitteesta Yliopistonkatu 14 klo 13.15 konserttipaikalle ja takaisin. Hinta 15 € maksetaan kuljettajalle. Paikkavaraus: office@citybus.fi, 02 253 5880

 

 

lippu.fi

11.08.2019

Qvidjan kartano

Turun musiikkijuhlat

LISÄKONSERTTI

 

 

lippu.fi

15.08.2019

Tuomiokirkko, Turku

Turun musiikkijuhlat

Tyttö ja kuolema

 

Tuuli Lindeberg, sopraano
Ossi Tanner, piano

 

Asasello-jousikvartetti:
Rostislav Kozhevnikov, viulu
Barbara Streil, viulu
Justyna Sliwa, alttoviulu
Teemu Myöhänen, sello

 

Franz Schubert: Der Tod und das Mädchen (D. 531)
Lindeberg, Tanner

Franz Schubert: Jousikvartetto nro 14 d-molli (D. 810), “Tyttö ja kuolema”
Asasello

 

”Schubertin Tyttö ja kuolema -kvartetto on minulle kaikkein rakkaimpia teoksia maailmassa. Tässä konsertissa on mahdollisuus kuulla kvartetto yhdistettynä liediin.” - Klaus Mäkelä

1 h, ei väliaikaa

 

 

lippu.fi

16.08.2019

Wäinö Aaltosen museo, Turku

Turun musiikkijuhlat

VIRTUOSO

 

 

 

Igor Stravinsky: Kevätuhri (sov. kahdelle pianolle Stravinsky)

 

 

Piirto, Tanner

 

***

 

George Enescu: Oktetto jousille C-duuri op. 7

 

Malov, Bezrodny, Uusitupa, Pohjola, Kilpeläinen, Piirilä, Gustafsson, Rummukainen

 

”Kevätuhri muutti maailman. Enescun oktetto on yksi vaikeimmista ja pelätyimmistä kamarimusiikkiteoksista. Molemmat näistä teoksista ansaitsevat parhaimman mahdollisen esittäjäjoukon – nämä uskalikot ovat vastanneet haasteeseen.” - Klaus Mäkelä

 

2 h, 1 väliaika

 

 

lippu.fi

18.08.2019

Turun linnan kappeli, Turku

Turun musiikkijuhlat

Jussi Nikkilä, lausuja
Anna-Liisa Bezrodny, viulu
Sergey Malov, viulu
Tami Pohjola, viulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Jan-Erik Gustafsson, sello
Klaus Mäkelä, sello
Ossi Tanner, piano
Aleksei Zaitsev, piano

 

Felix Mendelssohn: Scherzo musiikista näytelmään Kesäyön unelma (sov. Serge Rachmaninov)

 

Zaitsev

 

Dmitri Šostakovitš: Elegia oopperasta Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth

 

 

Bezrodny, Pohjola, Piirilä, Gustafsson

 

 

Sergei Prokofjev: Viisi kappaletta baletista Romeo ja Julia (sov. Vadim Borisovsky)

 

 

Piirilä, Zaitsev

 

 

Ludwig van Beethoven: Pianotrio nro 5 D-duuri op. 70/1, “Aave”

 

 

Malov, Mäkelä, Tanner

 

Näyttelijä Jussi Nikkilä lukee Shakespearen tekstejä teosten välissä. Yhteistyössä Turun Kirjamessut.

 

 

lippu.fi

05.09.2019

Kokkola

SyysKamari

Boccherini: Kitarakvintetto D-duuri ''Fandango'' G. 448
Pastorale
Allegro maestoso
Grave assai - fandango

 

Hauta-Aho: Kadenza

 

Schumann: Pianokvintetto Es-duuri Op. 44 Allegro brillante
In modo d’una marcia - Un poco largamente Scherzo - molto vivace
Allegro ma non troppo

 

 

Otto Antikainen, Essi Höglund, Ida Tunkkari, Aino Räsänen Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Taavi Kiviranta, Ossi Tanner

06.09.2019

Kokkola

SyysKamari

Rossini: Sonaatti jousille nro 4 B-duuri
Allegro vivace
Andante
Allegretto

 

Castelnuovo-Tedesco: Fantasia Op. 145 Andantino
Vivacissimo

 

 

Beethoven: Pianotrio D-duuri ’’Ghost’’ Op. 70 nro 1
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

 

 

Essi Höglund, Ida Tunkkari, Aino Räsänen, Tatu Kauppinen, Antto Tunkkari, Pauli Pappinen, Taavi Kiviranta, Ossi Tanner

07.09.2019

Lahti, Lahden konserttitalo

Sinfonia Lahti, Sibelius-festivaali

Resitaali:

 

Tuomas Ylinen, sello

Ossi Tanner, piano

 

 

Ylinen ja Tanner esittävät konsertissa Jean Sibeliuksen teokset Malinconia op. 20, Kaksi kappaletta op. 77 (Cantique ja Devotion), Neljä kappaletta op. 78 ja Rondino op. 81 nro 2. Lisäksi Tannerin tulkintoina kuullaan Sibeliuksen soolopianoteokset Viisi kappaletta pianolle op. 85 (”Kukkasarja”) ja Nocturno op. 24 nro 8.

06.10.2019

Kööpenhamina, Tanska

Skovshoved kirke

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Rahmaninov: Trio élégiaque

Tšaikovski: Pianotrio

 

Aleksander Kølbel, viulu

Lauri Rantamoijanen, sello

Ossi Tanner, piano

20.10.2019

Helsinki, Musiikkitalo

Radion sinfoniaorkesteri, Magnus Lindberg -festivaali

Yuki Koyama, huilu

Christoffer Sundqvist, klarinetti

Fàtima Boix Cantó, klarinetti

Otto Virtanen, fagotti

Jussi Särkkä, fagotti

Tomas Gricius, trumpetti

Ricardo Pedrares Patiño, pasuuna

Matthew Winter, pasuuna

 

Emma Vähälä, viulu

Jukka Pohjola, viulu

Jakob Dingstad, alttoviulu

Anton Kukkonen, sello

Ossi Tanner, piano

 

 

 

Igor Stravinsky: Oktetto
Magnus Lindberg: Jousitrio ”Maguey de tlalcoyote”
Robert Schumann: Pianokvintetto

08.11.2019

Helsinki, Musiikkitalon konserttisali

Radion sinfoniaorkesteri

Joseph Haydn: Sinfonia nro 94 G-duuri ”Rummunisku” Hob.I:94
Dmitri Šostakovitš: Pianokonsertto nro 1
Caroline Shaw: Entr’acte jousiorkesterille
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4 B-duuri op. 60

 

 

Joshua Weilerstein, kapellimestari
Ossi Tanner, piano
Jonas Silinskas, trumpetti

24.11.2019

Ylöjärvi

Salin klassiset

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Sibelius: Pianotrio "Loviisa"

Tšaikovski: Pianotrio

 

Abel Puustinen, viulu

Hannes Jämsä, sello

Ossi Tanner, piano

03.12.2019

Hermannin linna, Narva

Suomen suurlähetystö Virossa

Sooloresitaali:

 

Ossi Tanner, piano

04.12.2019

Tarton yliopiston juhlasali, Tartto

Suomen suurlähetystö Virossa

Sooloresitaali:

 

Ossi Tanner, piano

2018

05.02.2018

Turku, Turun tuomiokirkko

Turun musiikkijuhlat

Sooloresitaali

 

 

Ossi Tanner, piano

 

turunmusiikkijuhlat.fi

14.02.2018

Tukholma, Kungliga musikhögskolan

Crossing Keyboards –konsertti

Ossi Tanner, piano

 

kmh.se

22.02.2018

Lahti, Sibeliustalo

Sinfonia Lahti

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op.21

I Maestoso II Larghetto III Allegro vivace

 

J. Brahms: Pianokvintetto op. 34

I Allegro non troppo II Andante, un poco Adagio III Scherzo, Allegro IV Finale. Poco sostenuto, Allegro non troppo

 

Hannu Lintu, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

hannulintu.fi

23.02.2018

Lahti, Sibeliustalo

Sinfonia Lahti

F. Chopin: Pianokonsertto nro 2 op. 21

I Maestoso II Larghetto III Allegro vivace

 

Hannu Lintu, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

hannulintu.fi

15.03.2018

Lahti, Sibeliustalo

F. Chopin: Pianokonsertto nro 1 op. 11

I Allegro maestoso II Romanze - Larghetto III Rondo - Vivace

 

Sinfonia Lahden muusikoita

Ossi Tanner, piano

 

sinfonialahti.fi

16.03.2018

Helsinki, Musiikkitalo Camerata

Berliinin Staatskapellen orkesteriakatemia ja Sibelius-Akatemia

G. Gershwin: Rhapsody in Blue

 

 

Gregor Witt, kapellimestari

Ossi Tanner, piano

 

uniarts.fi

musiikkitalo.fi

puhallinpaivat.fi

Gregor Witt staatskappe-berlin.de

10.04.2018

Moskova, Suomen suurlähetystö

Sooloresitaali

Sibelius, Rahmaninov, Prokofjev, Gershwin

 

 

Ossi Tanner, piano

 

Facebook: Suomen suurlähetystö Moskovassa

22.05.2018

Järvenpää, Ainola

Resitaali

"Jokainen nuotti pitää elää" -konsertti

 

Sibelius: Viulukonsertto, Danses Champetres op. 106, "Kukka-sarja" op. 85

 

 

Otto Antikainen, viulu

Ossi Tanner, piano

 

ainola.fi

 

Liput:

 

lippu.fi

23.05.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Sooloresitaali

Sibelius, Lindberg, Kaski

 

 

Ossi Tanner, piano

 

suomenpankki.fi

04.06.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Yksityistilaisuus

Ossi Tanner, piano

 

 

suomenpankki.fi

05.06.2018

Helsinki, Suomen Pankki

Yksityistilaisuus

Ossi Tanner, piano

 

 

suomenpankki.fi

13.06.2018

Naantali, Naantalin kirkko

Naantalin musiikkijuhlat

Mestarit lavalla –konsertti

 

D. Šostakovitš: Sonaatti sellolle ja pianolle d-molli op.40

J. Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25

 

Arto Noras, sello

Tami Pohjola, viulu

Hartmut Rohde, alttoviulu

Jonathan Roozeman, sello

Ossi Tanner, piano

 

naantalinmusiikkijuhlat.fi

 

Liput:

 

lippu.fi

31.08.2018

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

R. Strauss: Capriccio-sekstetto
A. Schnittke: Hymnus II Sellolle ja Kontrabassolle

 

Väliaika

 

F. Schubert: Pianokvintetto A-duuri ''Forelli''

 

 

Tuulia Hero, viulu
Essi Höglund, viulu
Otto Antikainen, viulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Iiris Rannikko, alttoviulu
Anna Westerlund, sello
Beata Antikainen, sello
Antto Tunkkari, sello
Pauli Pappinen, kontrabasso
Ossi Tanner, piano

 

Kokkolan SyysKamarin Facebook-sivu

01.09.2018

Kokkola

Kokkolan SyysKamari

R. Vaughan Williams: Pianokvintetto c-molli
D. Schostakovich: Viisi kappaletta kahdelle viululle ja pianolle

 

Väliaika

 

R. Strauss: Metamorfooseja (sovitus jousiseptetolle)

 

 

Tuulia Hero, viulu
Essi Höglund, viulu
Kasmir Uusitupa, viulu
Otto Antikainen, viulu
Iiris Rannikko, alttoviulu
Aino Räsänen, alttoviulu
Riina Piirilä, alttoviulu
Anna Westerlund, sello
Antto Tunkkari, sello
Pauli Pappinen, kontrabasso
Ossi Tanner, piano

 

 

Kokkolan SyysKamarin Facebook-sivu

09.11.2018

Helsinki, Musiikkitalo

Radion sinfoniaorkesteri

Hannu Lintu, kapellimestari
Li Wei Qin, sello

 

Witold Lutoslawski: Sinfonia nro 2
Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat
Sergei Prokofjev (sov. Palmer): Sota ja rauha, sinfoninen sarja

 

Myöhäisillan kamarimusiikki:

 

Pjotr Tšaikovski: Pianotrio

 

Petri Aarnio, viulu
Li Wei Qin, sello
Ossi Tanner, piano

 

yle.fi

25.11.2018

Lahti, Lahden konserttitalo

Sinfonia Lahti

Kamarimusiikkikonsertti:

 

Ossi Tanner, piano

Sofia Greus, viulu
Sanna Palas-Lassila, sello
Eva Ryan, huilu

 

Philip Glass: Opening from Glassworks
Leonard Bernstein: Piano Trio
Claude Debussy: Faunin iltapäivä
Astor Piazzolla: Buenos Airesin vuodenajat (pianotrio)

 

sinfonialahti.fi

Media

Kuvat

Youtube

Artikkeleita

Suomen Kuvalehti: Pianisti Ossi Tanneria on valmennetty 12-vuotiaasta kuin huippu-urheilijaa

Helsingin Sanomat: Ann-Elise Hannikaisen pianokonsertto on riemukas ja uhkaava karnevaali

Recension: Seriöst stimulerande helfransk kväll

Konserttiarvio: Kokkolan SyysKamarin avajaiskonsertti tarjosi mehevää sointia ja tyrmäävää taituruutta

ARVIO: ARTO NORAS JA RANSKALAISET

HBL: Bortglömd kvinnlig kompositör lyftes fram i ljuset

HBL: Konsertrecension: Fullödigt sammansvetsat spel vid Kammarsommarens avslutningskonsert

Keskisuomalainen: Ossi Tannerin pianon laulava ja helmeilevä sointi säväytti

All-American radiance with Ossi Tanner, Kerem Hasan and the Tampere Philharmonic

Rondo Classic: Arvio Tsaikovskin triosta

Helsingin Sanomat: Czernyn nelikätinen pianokonsertto oli briljanttia pintaliitoa

Helsingin Sanomat: Nuoret huippumuusikot olivat mahtavassa vedossa Kamarikesä-festivaalilla

Yle: Ossi Tanner on Tampereen pianokilpailun 2017 voittaja

Aamulehti: Tampereen pianokisan voittanut Ossi Tanner pärjäsi, vaikka koskettimet kastuivat hiestä

Etelä-Suomen Sanomat: Maailmaa nähnyt pianisti ja diplomaattisuvun vesa ensimmäistä kertaa Lahdessa: ”Tämä on todella upea paikka”

Helsingin Sanomat: Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner on romanttinen taituri

Helsingin Sanomat: Kilpailuvoittaja Ossi Tanner ei pidä kilpailuista

Aamulehti: Tampereen pianokisan lauantain tähtihetki: Ossi Tanner soitti Beethovenia kuin kypsä mestari

Etelä-Suomen Sanomat: Konserttiarvio: Ossi Tanner näytti Sibeliustalossa, miten pianolla tehdään runoutta

Aamulehti: Pianokisan päätös: Tannerin Chopin loisti kirkkaana helmenä

Helsingin Sanomat: Suomalaisen musiikin päivä esitteli wieniläisklassikko Mozartin ”viinikkalaisklassikkona” – konsertin kuudesta säveltäjästä viisi oli naisia

Rondo: Viikkokatsaus 11/2022: Kamarikesälle uusi taiteellinen johto

Quotes

Ann-Elise Hannikaisen pianokonsertosta: ”Solisti Ossi Tannerille konsertto antoi tilaisuuden briljantisti kiitävään bravuuriin, rajuun motoriseen irrotteluun ja joskus myös kimmeltävään  unelmointiin. Mälkki piti yllättävät suunnanmuutokset ja kirjavan värihehkuttelun iskevästi hallinnassaan.”

Hannu-Ilari Lampila

20.01.2023, Helsingin Sanomat

 

Saint-Saensin pianokvartetosta: ”Ossi Tanner selviytyi tästä todella ’kuninkaallisesti’, täysi tunnustus, briljanttia soittoa, mutta dramaattisissa kohdissakin pysyen ranskalaisen musiikin tyylitajussa. Esitys sai erittäin innostuneen vastaanoton ja jotkut pomppasivat seisoen osoittamaan kunnioitustaan lavan virtuooseille.”

 

Eero Tarasti

11.12.2023. amfion.fi

 

”Tanner valloitti finaalissa Chopinin e-molli-konserton runollisena tulkkina. Tämän romanttisen taiturin soitto säihkyi kaikkea vaadittavaa teknistä briljanssia, mutta mikä tärkeää, hänellä on kyky saada kosketuksensa laulamaan ja kantamaan kirkkaasti.”

Hannu-Ilari Lampila, Tampereen pianokilpailun finaali 7.5.2017, Helsingin Sanomat

 

”Usein puhutaan pianon runoudesta. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? 20-vuotias pianolupaus Ossi Tanner näytti: jokainen virke kumpuaa kuvasta tai tunnelmasta, kosketus havannoi musiikkia hienopiirteisesti, sisäinen maailma sykkii vahvempana kuin ulkoinen.

Sinfonia Lahden residenssitaiteilijaksi nimitetty pianisti osoitti Chopinin 2. pianokonserton parissa syvällistä herkkyyttä. Heti huomasi, että Tannerilla on sielunyhteys mielisäveltäjäänsä, ja hän lähestyi Chopinin pianismia juuri oikeasta kulmasta: antaen konserton laulaa pehmeästi huokaillen vailla minkäänlaista briljeerausta. Hän uppoutui nuoren säveltäjän intiimiin maailmaan vaistonvaraisesti.”

Auli Särkiö-Pitkänen, Sibeliustalo, 22.2.2018, Etelä-Suomen Sanomat

 

”Myöhäisillan kamarimusiikissa venäläinen tunnepaletti jatkui Tshaikovskin massiivisella, Nikolai Rubinsteinin muistoksi sävelletyllä pianotriolla. Hyvä valinta konsertin kokonaisuuteen, etenkin kun trion toisen puoliskon variaatiosarja tuo läheisesti mieleen Rokokoo-muunnelmat, ja eleginen sävy toi jäähdytystä Sota ja rauha -sarjan jälkeen. Illan solisti Li Wei palasi esittelemään lasermaisen kirkasta ja tunteikasta sellonsoittoaan, jonka rinnalla konserttimestari Petri Aarnio vaappui perin kireän kuuloisena. Illan tähdeksi nousikin kamarimusiikkihetkeen kutsuttu 21-vuotias huippulahjakkuus Ossi Tanner, joka soitti haastavan piano-osuuden kaikella romanttisella uljaudella ja herkkyydellä mitä vain toivoa saattoi.”

Auli Särkiö-Pitkänen, Helsingin Musiikkitalo 9.11.2018, Rondo

 

”Kilpailun voittaneen Ossi Tannerin näkemys Chopinin e-molli-konsertosta oli juuri niin koskettava, kirkas ja runollinen kuin hänen aikaisempien erien soittonsa perusteella saattoi kuvitellakin.

Pianistin hienostunut sointitaju, tyylikäs fraseeraus ja toimiva suhde orkesteriin tekivät esityksestä kypsän ja taiteellisesti hallitun. Juuri näin pitää Chopinia soittaa.

Tanner on muusikkona suuri kommunikoija, jolla on ainutlaatuinen kyky puhutella kuulijaa suoraan. Näillä avuilla mennään pitkälle!”

”Tampereen pianokilpailun voitto meni lopulta odotettuun osoitteeseen: Ossi Tanner, 20, on armoitettu pianon runoilija ja aristokraatti.

Harri Hautala, Tampereen pianokilpailun finaali 6.5.2017, Aamulehti

 

”Tampereen pianokilpailun toisen välieräpäivän aamupäivällä lauantaina se tapahtui: pianon armoitettu runoilija astui lavalle.

Näitä hetkiä odottaa jokaisessa kilpailussa – monasti turhaan.

Vuonna 1997 syntynyt Ossi Tanner taituroi vajaan tunnin mittaisen ohjelmansa hämmästyttävän varhaiskypsästi. Tannerin soitossa ei ollut jälkeäkään oppilasmaisuudesta, nyt mentiin nuottien tuolle puolen. Ja syvälle!

Nuori superlahjakkuus pani pianon laulamaan, kuiskaamaan, myrskyämään, kaipaamaan ja tarinoimaan. Kosketuksessa oli jonkun Martha Argerichin soiton kaltaista tulivuorimaista luonnonvoimaa ja Radu Lupun mieleen tuovaan runollista pehmeyttä ja maagisuutta.”

Harri Hautala, Tampereen pianokilpailun välierä 29.4.2017, Aamulehti

 

”Ossi Tannerin pianon laulava ja helmeilevä sointi säväytti

Chopinin f-molli-pianokonserton solistina kunnostautui nuori 24-vuotias Ossi Tanner. Tämä pianisti käsittelee soittimen keinovaroja vakuuttavan loogisesti, mihin hänen motoriset valmiutensa myös suovat yltäkylläiset mahdollisuudet.

Helmeilevän sormityöskentelyn ansiosta konserton nopeatkin jaksot säilyivät tarvittaessa äärimmäisen lyyrisinä. Viimeistellyn soinnin ohella ilmaisun mieleenpainuvimmat hetket koettiin hienosäädön tarkkuudella punnituissa herkissä rubato-kohdissa.

Tanssillinen finaaliosa piirtyi salin ankeahkossakin akustiikassa hersyvän elinvoimaisena. Olisi voinut luulla, että äänessä oli vihreä viserryskone eikä musta Steinway-niminen ilmestys!

Riemukkaiden aplodien jälkeen Tanner päätti osuutensa ylimääräisen, hätkähdyttävän persoonallisesti tulkitsemansa Heino Kasken Yö meren rannalla -miniatyyrin tummiin cis-molli-varjoihin.”

Matti Asikainen, Jyväskylä Sinfonia 15.9.2021, Keskisuomalainen

Ota yhteyttä

Apollo Artistit (Finland)
apolloartistit.fi
Minna Huuskonen CEO / Manager & Agent
+358 44 088 1232
minna@minnamurra.fi

  Nimesi

  Sähköpostisi

  Viestisi


  Creative Director

  About me

  Experience and beautiful aesthetics.

  I have worked with a number of clients, both through agencies and independently. I have worked with a number of clients, both through agencies and independently.
  Sometimes, I am fortunate enough to win some awards & recognition.


  18

  Awards

  22

  Speeches

  64

  Articles

  125

  Projects

  From the blog

  Articles & News


  My publications and articles about UI/UX Design. A digression in my design workflow & methodologies.

  Hello world!

  Calm over the horizon

  Many years ago, I worked for my parents who own a video production company.…

  Inspired by clouds

  Last year I wrote about why booking too far in advance can be dangerous for…

  Make it clean and simple

  Just the other day I happened to wake up early. That is unusual for an…

  Let's create!

  For any work proposal send an email:

  My passion is working closely with interesting companies to visually elevate their brand. Sometimes I am available to develop new freelance projects. Let's talk & find a fit.


  Creative Digital Agency

  About

  We develop digital strategies, products and services.

  Uncode is a creative marketing agency that specializes in strategy, creativity, design and innovative technology.


  Journal

  Contact

  Talk to us about new work

  Our core clients are from the Europe countries, but we are happy to work with clients from all over the globe.


   Creative Corporation


   The Uncode Corporation showcases 100 of the most innovative solutions from every corner of the globe that are working to create a cleaner future and deliver on the Sustainable Development Goals.

   By systematically working with the global sustainability community to uncover and assess innovative projects, Sustainia has, over the last ve years, built a comprehensive database of more than 4,500 sustainable solutions from all over the world. Our external advisory board, this year consisting of 24 experts from 20 leading global research organiza- tions, plays a crucial role in assisting us in vetting solutions to ensure that our ve evaluation criteria are upheld.

   " About 2.6 billion people in developing countries face di culties accessing electricity, while about 800 million lack access to water. In many African countries, these infrastructure constraints reduce productivity by 40%. "

   — Carlton Sparks, Executive Officer

   Swedish property company Vasakronan issued the world’s rst corporate green bond, and is nancing investments to develop low-impact, climate-friendly building projects, issued the world’s first corporate green bond, raising $160 million.

   Hot water in many commercial facilities is normally supplied via central boilers powered by fossil fuels, while air cooling is supplied by electric chillers. By us- ing a self-contained water heat pump, Energy takes unused thermal energy from existing air-conditioning systems and transfers it to the boilers’ circuit. This new and efficient thermal energy can then be used in showers, pools, and kitchens.


   With an adaptive green approach, Uncode Corporation transformed one of America’s oldest market into energy. We are a production company with love for sustainability and save energeticas.


   Uncode Corporation partners with vendors all around the world and cities to build and operate local greenhouses that cut time, distance, and costs in the market supply chain. Today, the global economy generates 85% more economic value.

   Our external advisory board, this year consisting of 24 experts from 20 leading global research organiza- tions, plays a crucial role in assisting us in vetting solutions to ensure that our ve evaluation criteria are upheld. By us- ing a self-contained water heat pump, Energy takes unused thermal energy from existing air-conditioning systems and transfers it to the boilers’ circuit. This new and efficient thermal energy can then be used in showers, pools, and kitchens.

   " Man has gone out to explore other worlds and other civilizations without having explored his own labyrinth of dark passages and secret chambers, and without finding what lies behind doorways that he himself has sealed. "

   — Carlton Sparks, Executive Officer

   The annual Uncode publication showcases 100 of the most innovative solutions from every corner of the globe that are working to create a cleaner, greener future and deliver on the Sustainable Development Goals.

   Intelligent Energy Management
   Green Bonds for Low-Impact Building
   Incentivizing Green Commutes for Employees

   Hello world!

   Calm over the horizon

   Many years ago, I worked for my parents who own a video production company. Because it is a family business, you inevitably end up wearing many hats and being the czar of many different jobs. I mainly managed projects and worked as a video editor. On…

   Inspired by clouds

   Last year I wrote about why booking too far in advance can be dangerous for your business, and this concept of margin so eloquently captures what I had recognized had been my problem: I was so booked up with clients that I wasn’t leaving any margin for error,…

   Contact us for support, media, or general inquiries.

   Our administration office will be happy to contact you about advanced inquiries and to address you to our expert office:



    Creative Department

    Our team


    64+

    Projects

    22

    Members

    125+

    Posts

    18

    Awards

    We are an agency that focuses on digital design solutions. We outline, design and develop online media and applications for brands and companies.

    Our works


    Corporate websites, online shops, campaigns or apps. We have all the expertise required to make a digital product a successful product.

    See more projects

    Our blog


    Awwwards best websites

    I was recently quoted as saying, I don't care if Instagram has more users than Twitter. If you…


    Working from your home?

    Just the other day I happened to wake up early. That is unusual for an engineering student.…


    Some amazing buildings

    When you are alone for days or weeks at a time, you eventually become drawn to people. Talking…


    Ready to get started? Get your copy of Uncode.


    Creative Designers

    Awesome & skilled
    Designers.

    Some
    News.

    Inspired by clouds

    Last year I wrote about why booking too far in advance can be dangerous for your business, and this concept of margin so eloquently captures what I had…

    Calm over the horizon

    Many years ago, I worked for my parents who own a video production company. Because it is a family business, you inevitably end up wearing many hats and being…

    Make it clean and simple

    Just the other day I happened to wake up early. That is unusual for an engineering student. After a long time I could witness the sunrise. I could feel the sun…

    12

    Awards

    78

    Portfolio Projects

    22

    Happy Clients


    Creative Studio

    We love what we do.

    Digital agency.


    We design products, packaging and user experiences with a unique research-based process i call Informed Creativity. Our work has been recognised with multiple international awards and widely covered in the press.

    About Us

    Let's Talk.


    We work for the most innovative and best-loved companies in the world.

    Contact

    Awesome stuff.

    Advanced Grid

    Truly one of the most powerful and advanced grid system with equal-height columns.

    Digital Branding

    Uncode comes with pixel perfect & clean design to satisfy any possible an impossible needs.

    Top Performance

    Automatically adapt and set your images for best quality on all devices and resolutions.

    Responsive Design

    A perfect responsive theme powered with selective options for different screen resolutions.

    525

    Layouts

    23

    Awards

    745

    Cups of Coffee

    78

    Projects

    “Dream big, work hard and surround yourself with love.”

    Fresh news.


    Creative Event

    Two days in London


    Each year digital architects, pixel visionaries and curators of dreams alike, come together in iconic cities all over the world to share with us their best-kept secrets. Obsessive, passionate, scrupulous and meticulous; always creative; always brave.

    Web Design

    It's an uncommon gathering for those who understand and want to learn more about.

    Event Schedule

    If have enough people wanting to attend the same course then we can run one just for you. If you prefer to study in your own time and learning packages.

    Thursday, 04


    10:00am
    PRACTICAL UX METHODS
    Patrick McNeil

    14:30am
    SIMPLIFY YOUR SITE
    Barry Clark

    Friday, 05


    10:00am
    CSS OVERLOAD
    Patrick McNeil

    14:40am
    RESPONSIVE TRICKS
    Stephan Wink

    The speakers


    Tobias van Schneider
    Independent Designer
    USA

    Mathias Høst Normark
    Art Director & Designer
    DENMARK

    32

    Workshops

    Register yourself

     City Hotel


     If you chose to stay with us you will enjoy modern home comforts in a traditional setting. Whether you are looking for a short weekend break for you.

     Book reservation

     Thanks our Sponsors

     An effective sponsor thank you letter is vital to build for the future.


     Creative Freelance

     APP DEVELOPMENT

     Credibly brand standards compliant users without extensible services. Dramatically communicate effective resources for intermandated web services.

     RESPONSIVE DESIGN

     Credibly brand standards compliant users without extensible services. Dramatically communicate effective resources for intermandated web services.

     PIXEL PERFECT

     Credibly brand standards compliant users without extensible services. Dramatically communicate effective resources for intermandated web services.

     24

     Web Awards

     42

     Happy Clients

     86

     Blog Posts

     18

     Speech